De winnaars van de tekenwedstrijd Waardevol Lopik op scherm.
De winnaars van de tekenwedstrijd Waardevol Lopik op scherm. Foto: Gemeente Lopik

Winnaars tekenwedstrijd digitaal in het zonnetje gezet

Algemeen 377 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf heeft maandagmiddag 24 januari acht kinderen die mee hebben gedaan aan de tekenwedstrijd in het kader van het project ‘Waardevol Lopik’ in het zonnetje gezet. 

Tijdens een digitale prijsuitreiking hebben Tess Mulder, Jorn den Butter, Milan Nobel, Noa Zijderlaan, Omar, Chun de Vaal, Rianne Blok en Marit Kok een cadeau gekregen. De eerste prijs werd al eerder door Lotte Roodenburg gewonnen. Noa Zijderlaan won de tweede prijs en Marit Kok won de derde prijs.

In oktober 2021 konden alle kinderen van 4 tot 12 jaar uit de gemeente Lopik meedoen met de tekenwedstrijd in het kader van het project ‘Waardevol Lopik’. Ruim 75 kinderen leverden een tekening in. Lotte Roodenburg (10) uit Benschop won de tekenwedstrijd en is sinds 23 november de eerste kinderburgemeester van de gemeente Lopik. 

De jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, Ton Goedemans (ambassadeur van het project ‘Waardevol Lopik’) en Laura Overhorst (projectmedewerker) koos de winnaars al in november. Maar vanwege de coronamaatregelen is de prijsuitreiking uitgesteld. “We hadden gehoopt de uitreiking in het nieuwe jaar fysiek te kunnen organiseren, vanwege het hoge aantal besmettingen is toch gekozen voor een digitale prijsuitreiking”, aldus burgemeester Laurens de Graaf.

De tekenwedstrijd stond in het teken van wat de kinderen het allermooiste vinden in hun dorp. Wat is volgens hen waardevol, heel belangrijk of typisch hun dorp? Het thema ‘natuur’ was populair. Jonge kinderen waarderen het plattelandskarakter van hun woonomgeving, er zijn veel koeien, weilanden, boerderijen en kippen getekend. Het vaakst zijn speeltuinen getekend. En ook speciale, specifieke plekken of gebouwen zoals scholen, kerken, Plus supermarkt, de Manebrug, Dorp 66, zwembad Lobeke en de kermis. 

Alle acht kinderen ontvingen een leesboek. Tess (6): “Ik ben er heel blij mee want ik houd van lezen!” De tekeningen zijn te bewonderen in het magazine ‘Kernen met karakter, het unieke van de gemeente Lopik’, dat eind van deze week verschijnt. “Dus onze tekeningen worden straks door iedereen gezien? Wat vet!”, aldus Milan (9). 

Natuurlijk was er ook even ruimte om de burgemeester het hemd van het lijf te vragen tijdens de digitale bijeenkomst. De kinderen waren ook nieuwsgierig naar elkaars tekeningen en kregen een voorproefje van het magazine.

Meer informatie over het project ‘Waardevol Lopik’ is te vinden op www.waardevollopik.nl. Vragen over het project kunnen worden gesteld via het

 e-mailadres waardevol@lopik.nl

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

De jury beoordeelt de inzendingen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 19 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13