Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ervaren en nieuwe gezichten op lijst VVD Montfoort Linschoten

Algemeen 1.334 keer gelezen

MONTFOORT / LINSCHOTEN • De VVD in Montfoort heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. “Een lijst met zowel ervaren als nieuwe gezichten die aan de slag willen voor onze mooie gemeente”, aldus Mathieu Andriessen, lijsttrekker voor de VVD. 

Eerder kozen de leden er al voor om huidig fractievoorzitter Andriessen (45) het vertrouwen te geven voor de eerste plek. In het dagelijks leven is hij werkzaam als directeur voor een brancheorganisatie. Ook is hij vader van twee schoolgaande kinderen en bestuurslid van de honkbalvereniging Green Hearts in Linschoten. 

Op plaats 2 staat Frank van Rooijen (40), in het dagelijks leven ICT-expert. Eerder was hij ook actief in het Montfoortse carnavalsleven met zijn eigen winkel. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Geregeld staat hij op de velden van Montfoort S.V ‘19. 

Hoogste stijger, maar geen onbekende door haar commissiewerk, - op plek 3 - is Annelot Elsendoorn-Sieben (26). Zij is werkzaam als directiesecretaris en bestuursadviseur bij GGD Hollands Midden en actief binnen het Montfoortse verenigingsleven, bij de West Stichtse Ruiters. Afgelopen oktober is zij moeder geworden van een dochter. 

Plek 4 is voor het huidige raadslid, ondernemer en Willeskopper Kees Breedveld (68). Hij brengt jarenlange ervaring met zich mee en kent de gemeente op zijn duimpje. Zijn expertise is van huis uit vooral ruimtelijke ordening en planologie. Verder is hij mede-oprichter en bestuurslid van SBSH. 

De plekken 5, 7, 8 en 9 zijn voor nieuwe talenten. Stephan Huisman (42) op plek 5, heeft een eigen onderneming in de luchtvaartsector, een reisorganisatie in Zuid-Amerika en is internationaal actief. Ook is hij lid van de Linschotense vrijwillige brandweer. Hij heeft 2 kinderen die in Linschoten naar school gaan. Desmond Ywema (29) staat op plaats 6. Hij is criminoloog, werkt voor de Rijksoverheid en is gespecialiseerd in privacybescherming. Hij was al 4 jaar commissielid in Montfoort. 

Syreeta Francis (41) staat op plaats 7. Zij is filmmaker en woont sinds 2003 met haar dochter van 14 in Linschoten. Noah Gerritsen (21) is de jongste aanwinst op de lijst op plek 8, en studeert op dit moment nog Toegepaste Psychologie. Rick Kromwijk (36) werkt in het dagelijks leven in de ontwikkeling van nieuwe logistieke centra, en verbindt ook graag zijn naam aan de VVD op plek 9. Hij is vader van een jonge dochter en woont in Montfoort. De lijst wordt afgesloten door oud-raadslid Jessica de Wit (33) die met haar plek op de lijst haar steun aan de VVD Montfoort-Linschoten wil laten zien. Zij werkt voor een waterschap als omgevingsmanager, en woont met haar man en 2 kinderen in Linschoten. 

“We hebben nog steeds een heel jong profiel, maar de politieke ervaring is inmiddels wel goed aanwezig in dit team. Ik ben blij dat we zo veel kwaliteit op de lijst hebben. Het is niet niks om je vier jaar in te zetten voor het lokaal bestuur, en het vraagt echt om betrokkenheid en enthousiasme. We hebben heel erg hard gewerkt om orde op zaken te stellen in het gemeentehuis. Dat is gelukt, en daar willen we nu de vruchten van plukken“, aldus Mathieu Andriessen. 

De VVD publiceert eind januari haar verkiezingsprogramma voor Montfoort en Linschoten.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10