Montfoort 20-11-2021 Prins Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) de 57e stadsprins van Knopengein.
Montfoort 20-11-2021 Prins Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) de 57e stadsprins van Knopengein. Foto: Paul van den Dungen

Wesley Le Pêcheur Stadsprins van Knopengein, maar.... geen optocht

Algemeen 461 keer gelezen

MONTFOORT • In een vanwege corona minder vol dan gebruikelijk zalencentrum St. Joseph in Montfoort is zaterdagmiddag Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) uitgeroepen tot de 57e Stadsprins van Knopengein. Inmiddels is ook bekend dat carnavalsvereniging Les Boutonniers de optocht heeft afgelast.

In verband met de oplopende coronabesmettingen moest ook zaterdag het programma ter gelegenheid van de bekendmaking van de nieuwe stadsprins worden aangepast. Dit was niet het besluit van Les Boutonniers maar zij respecteren wel het feit dat er streng naar de spelregels wordt gekeken.
De feestelijk versierde zaal van de soos was minder vol dan verwacht, omdat ook een aantal verenigingen vanwege de beperkende maatregelen hadden afgezegd. Les Femmes des Coeurs was met hun nieuwe prinses Prinses Karin La Tigresse Tropicale en haar raadsvrouwen naar de bekendmaking van de nieuwe prins gekomen. Ook Carnavalsvereniging De Cúnehearen uit Rhenen gaf met Prins Le Mar d’n Eerste met adjudanten Rob en Thomas acte de presence en niet te vergeten was het ZWUP die de stemming er verder inblies.

Jammer genoeg is er op dit moment ook minder prettig nieuws te melden. In Knopengein gingen er al de nodige geruchten rond, Les Boutonniers hebben met pijn in het hart moeten besluiten de Carnavalsoptocht op zondag 27 februari 2022 af te moeten gelasten. Een optocht zoals die in Knopengein gewend is geldt dan wel als een buitenevenement, maar de huidig geldende regels die daarmee gepaard gaan zijn voor de vereniging niet haalbaar om deze uit te voeren.. Het controleren van alle bezoekers en deelnemers op QR codes en/of vaccinatiebewijzen en het moeten afsluiten van de hele route is voor Les Boutonniers niet te realiseren. ‘’Vast en zeker een domper voor de echte carnavalisten maar veiligheid en gezondheid gaat voor alles.’’

Les Boutonniers hebben wel veel zin in het komende carnavalsseizoen en hopen toch dat er gelegenheden zich zullen voordoen waarin het carnavalsgevoel in Knopengein een oppepper krijgt.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37