Overwinningen voor IJFC en VVIJ; zevenklapper voor Lopik

Sport 369 keer gelezen

IJSSELSTEIN / LOPIK • Overzicht van de gespeelde voetbalwedstrijden in het afgelopen weekend. Montfoort SV’19 kwam niet in actie vanwege coronabesmettingen in het eerste elftal.

Vincent Griffioen trefzeker voor IJFC

IJFC won in Loosdrecht met 0-2 van Victoria. Vincent Griffoen scoorde beide goals. Vanaf de aftrap trok de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser het initiatief naar zich toe, maar zag geen kans veel doelrijpe kansen te creëren. Vlak voor het rustsignaal opende Vincent Griffioen, die de bal bemachtigde in het zestienmetergebied, pas de score. De thuisclub kon het IJFC-doelman Arjen Wildvank, die zijn basisdebuut maakte, niet moeilijk maken. Een ingestudeerde vrije trap bracht de beslissing. In plaats van in een keer op doel te schieten, passte Marc van der Kleij vanaf de rand van het vijandelijke strafschopgebied de bal naar Vincent Griffioen, die geen moment aarzelde om het leder in de korte hoek te plaatsen.

Hoofdmachten VVIJ doen goede zaken

Zondagtweedeklasser VVIJ boekte in Vleuten een verdiende 0-2 zege op PVCV. Melle van Gaal scoorde beide IJsselsteinse doelpunten. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, opende Melle van Gaal de score. ,,Het lukte ons steeds beter om de thuisclub op eigen helft vast te zetten,” vertelde VVIJ-trainer Fabian Schaken. ,,PVCV beschikt over een vaardige spits, maar de aanvoer richting hem konden we beperken. Met goed positiespel creëerden we de nodige kansen. Van Gaal scoorde in de slotfase met het hoofd de voor ons bevrijdende treffer.”

Het zaterdagteam van VVIJ, dat bovenin meedraait in de vierde klasse, won met 5-0 van Kockengen. De gasten hielden lang stand, maar konden niet voorkomen, dan Dylan Rijnders vlak voor rust de score opende. In de tweede helft was de Kockengense weerstand gebroken. Rijnders (2x), Bradley van Bommel en Ayrton Belchior Emidio voerden de score op.

Zevenklapper SV Lopik tegen hekkensluiter

SV Lopik boekte in Maarssen een 2-7 zege op hekkensluiter OSM’75. De thuisclub speelde in de beginfase een soort kamikazevoetbal en dacht daarmee Lopik te overrompelen. Toen na 20 minuten de kruitdampen waren opgetrokken, prijkte er een 0-5 stand op het scorebord. ,,Na balverlies konden mijn aanvallers frank en vrij oprukken naar het vijandelijke doel en gemakkelijk scoren,” vertelde een zeer tevreden Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Achterin speelden ze een-op-een en na elke tegengoal vielen ze nog fanatieker aan. Vlak voor rust viel pas hun eerste treffer. In de tweede helft hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld. Thijs Beekhuizen (2x), Ardy de With (3x), Gianni de Bruijn en Thomas Bakker scoorden onze goals.”

Winnen wil maar niet lukken voor Benschop

Benschop speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen CSW uit Wilnis. De Benschoppenaren begonnen uitstekend en na vijf minuten spelen stelde Patrick Maton aanvaller Thomas Koense in staat de score te openen. Vervolgens verzuimde Benschop de marge te vergroten. Lucas van Dam brak op links door en zijn voorzet op maat bereikte David Verweij. Benschops topscorer raakte de bal echter totaal verkeerd. Even daarna werd balverlies op het middenveld fataal. Met veel geluk werd de bal door Benschop over de achterlijn gewerkt. Uit de daarop volgende hoekschop kwamen de gasten langszij. In de tweede helft was CSW de betere ploeg. Echt gevaarlijk konden de Wilnissers niet worden. Benschopper Mike Vergouw had in de slotfase pech, dat zijn inzet op de paal belandde.

Cabauw geeft voor rust niet thuis

Cabauw verloor in Driebruggen met 3-1 van WDS. Cabauw startte redelijk en dacht op 0-1 te komen. De thuisvlagger had echter als enige geconstateerd dat de bal eerder uit was geweest. De arbiter nam zijn oordeel over tot ongenoegen van de Cabauwenaren. Een persoonlijke fout leidde kort daarna de geldige openingstreffer van de thuisclub in. De Cabauwse ‘koppies’ gingen even hangen. Met een 2-0 achterstand zochten zij de kleedkamer op, waar Cabauw-trainer Herman Verrips zijn team weer op scherp zette. ,,Ze pakten mijn peptalk goed op en via Friso Nagel kwamen we terug in de wedstrijd,” aldus Verrips. ,,De gelijkmaker zat eraan te komen, totdat WDS de marge weer op twee bracht. Jammer, we hadden beter verdiend, maar lieten ons voor rust aftroeven.”

SPV’81 verslikt zich in hekkensluiter

SPV’81 kwam op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter Ammerstol, die zijn eerste punt pakte. De Polsbroekenaren speelden slordig. Stijn Achterberg en Hakim Taounza wisten twee keer een achterstand weg te poetsen. Sander Koolwijk werd daarna onreglementair afgestopt door de Ammerse doelman, waarna Ivo Sluijs de toegekende elfmetertrap benutte. ,,In de tweede helft lukte het de thuisclub niet te de marge te vergroten. ,,We kregen veel kansen, maar het lukte ons niet de onzekere Ammerse doelman te passeren,” vertelde SPV-trainer René Eyra. ,,Via een snelle counter kwamen de gasten nog lanszij. Dat was jammer, want bij een zege hadden we meer afstand kunnen nemen van de vier onderste ploegen, die aan het einde van het seizoen degraderen naar een nieuw te vormen vijfde klasse.”

Linschoten bederft Woerdens feestje

Linschoten hield kampioenskandidaat Woerden, dat kans maakte op de eerste periodetitel op een 1-1 gelijkspel. De bezoekers zochten meteen de aanval op, maar konden het de Linschotense doelman Maikel Paling niet echt moeilijk maken. De tegenaanvallen van de thuisclub waren gevaarlijker. In de beginfase van de tweede helft kende de arbiter Woerden een strafschop toe na een ongelukkige overtreding van Jeroen Lieverse. Maikel Paling stopte de pingel en uit de daarop volgende aanval van de thuisclub schoot Benjamin Borst raak. Sam da Cruz en Jordi de Vormer kregen goede kansen om de marge te vergroten. In de slotfase zette Woerden alles op alles om kans te blijven houden op de periodetitel. Verder dan de gelijkmaker kwamen de Woerdenaren niet.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws gisteren
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46