Afbeelding
Foto: gemeente Lopik

Lotte Roodenburg eerste kinderburgemeester van gemeente Lopik

Algemeen 546 keer gelezen

LOPIK • Lotte Roodenburg (10) uit Benschop is de eerste kinderburgemeester van gemeente Lopik. Lotte werd op woensdagochtend 17 november rond half 11 door burgemeester Laurens de Graaf ‘overvallen’ op haar school, de Eben Haëzerschool in Benschop. “Collega, wat fijn dat jij de kinderburgemeester wordt, wat vind je er zelf van?”, vroeg burgemeester De Graaf. “Heel leuk”, reageerde Lotte. Ze had het niet verwacht.

Lotte heeft meegedaan aan de tekenwedstrijd in het kader van het project ‘Waardevol Lopik’. Met haar tekening van het allermooiste uit haar buurt won ze de tekenwedstrijd. Lotte tekende dieren, vrienden en de natuur. Ze wil als kinderburgemeester iets doen voor het milieu en het verkeer. Verder wil ze activiteiten organiseren voor jong en oud en bovendien houdt ze van gezelligheid. Lotte is voor een jaar de kinderburgemeester en gaat de komende tijd veel samen met burgemeester Laurens de Graaf optrekken.
De jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, Ton Goedemans (ambassadeur van het project Waardevol Lopik) en Laura Overhorst (projectmedewerker), heeft uit alle tekeningen de winnaar gekozen. De jury heeft ook acht andere tekeningen gekozen, die worden opgenomen in het magazine dat gemaakt wordt in het kader van ‘Waardevol Lopik’. Alle negen kinderen ontvangen hierover nog een bericht én een leuke prijs.
Op dinsdag 23 november a.s. wordt Lotte geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van de gemeente Lopik voorafgaand aan de raadsvergadering. Zij krijgt tijdens de beëdiging de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen.
Lopik is onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ bezig met een voorbereiding van een fusie met één of meerdere gemeenten. Hierbij gaat de gemeente uit van de eigen kracht. Om die reden worden er diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt de vraag gesteld wat de dorpen uniek maakt en hoe het is om in de dorpen te leven. Vervolgens wordt verkend wat belangrijk is om aandacht aan te besteden in de toekomst. Lopik vindt het belangrijk om ook jongeren en kinderen te betrekken bij dit waardevolle project.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37