Burgemeester Laurens de Graaf opent de auto met een enkele swipe in de reserveringsapp.
Burgemeester Laurens de Graaf opent de auto met een enkele swipe in de reserveringsapp. Foto: Gemeente lopik

Elektrische dienstauto’s gemeente Lopik óók voor inwoners

Algemeen 686 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf en wethouder Gerrit Spelt hebben namens de gemeente Lopik maandag twee elektrische dienst- en deelauto’s in gebruik genomen. Bijzonder is dat ze buiten werktijd beschikbaar zijn voor inwoners als deelauto.

De Opel Corsa E en Renault Kangoo E worden op werkdagen gebruikt als dienstauto door medewerkers van de gemeente. Tijdens avonduren en weekend-, feest- en gedenkdagen zijn de auto’s beschikbaar als deelauto’s voor inwoners van de gemeente Lopik.

De auto’s worden op werkdagen gebruikt als dienstauto door medewerkers van de gemeente Lopik. Tijdens weekend-, feest- en gedenkdagen is de Opel Corsa E van vrijdag 19.00 uur tot maandag 07.00 uur beschikbaar als deelauto voor inwoners van de gemeente Lopik. De Renault Kangoo E is 7 dagen per week beschikbaar van 19.00 uur tot 07.00 uur

De twee elektrische deelauto’s komen te staan op de parkeerplaats tussen het gemeentehuis en het appartementencomplex De Lentehof. Zo zijn de auto’s voor iedereen toegankelijk. Medewerkers en bewoners kunnen de auto’s makkelijk en snel reserveren, openen en betalen met de JustGo Sharing app. Gebruikers betalen alleen per rit. Opladen, verzekering, onderhoud en service altijd zijn inbegrepen.

Wethouder Spelt: “De leasecontracten van de huidige dienstauto’s liepen af. Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld als het gaat om duurzame maatregelen. De zonnepanelen op onze gemeentelijke gebouwen en brandweerkazernes zijn daar een mooi voorbeeld van. Nu de auto’s moesten worden vervangen, is nauwkeurig gekeken hoe we onze eigen vervoersmiddelen duurzamer kunnen maken. We hebben daarom besloten over te stappen op elektrische auto’s. Steeds meer mensen willen vervoersmiddelen met elkaar delen. Een mooie ontwikkeling, want deelvervoer zorgt voor minder auto’s in de straat en op de weg. Ook past het aanbieden van deelmobiliteit in de landelijke ambitie om de CO2-uitstoot terug te dringen en te komen tot een energie- en klimaatneutraal Nederland voor een betere toekomst voor ons en onze kinderen.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10