Arie Kool en Jeany Kool-Breure vierden vorige week hun 50-jarig huwelijk
Arie Kool en Jeany Kool-Breure vierden vorige week hun 50-jarig huwelijk Foto: Paul van den Dungen

Gouden huwelijk voor Arie en Jeany Kool

Algemeen 1.259 keer gelezen

LINSCHOTEN • Het is 29 september 1971 als Arie Kool (74) en Jeany Breure (72) in Maartensdijk in het huwelijk treden. Diezelfde dag vindt in Westbroek ook het kerkelijk huwelijk plaats. Dat alles was vorige week woensdag dus precies 50 jaar geleden. 

Zowel Arie als Jeany weten nog dat het 50 jaar geleden een prachtig zonnige dag was en dat zij eigenlijk in al die jaren hun trouwdag onder uitstekende weersomstandigheden konden vieren. Maar juist op deze speciale trouwdag valt de regen met bakken uit de hemel. Het echtpaar kreeg een zoon en twee dochters en inmiddels zijn er 9 kleinkinderen. Jeany heeft tot acht jaar geleden altijd in het onderwijs gezeten en nam daarvan afscheid op de Timotheusschool in Linschoten. Arie was veertig jaar werkzaam in een landbouw coöperatie waar hij inkoop en verkoop deed maar ook relatiebeheer.
In 1979 is het echtpaar in Linschoten komen wonen waar het nog steeds tot volle tevredenheid woont. Arie Kool is een sportieve man die vele malen de Elfstedentocht op de Weissensee heeft gereden en is ook nog steeds actief bij de trimclub. Daarnaast zullen veel mensen hem kennen als lid van de Kerkenraad, maar ook voor zijn werk binnen de gemeente. In 1998 was hij lijsttrekker voor de RPF, later de Christen Unie. Hij zat vier jaar in de gemeenteraad van Montfoort en werd daar later opgevolgd door Ineke Langerak. “Het waren soms erg drukke tijden”, zegt Arie. Jeany bevestigt dat met een hoofdknik. Arie: “In die tijd waren er allerlei ontwikkelingen binnen de coöperatie en moest er werk verricht worden in Meppel. Daarvoor was ik veel van huis en als er in de week ook nog raadsvergaderingen waren, dan kwam ik terug naar Montfoort.” Inmiddels is al het werken achter de rug en heeft het echtpaar tijd voor andere dingen. Ze houden allebei van fietsen dus worden er de nodige tochtjes gemaakt. Burgemeester Petra van Hartskamp kwam het paar feliciteren en had voor de bruid een mooie bos bloemen meegenomen. Op haar vraag wat de sleutel van dit succesvolle huwelijk is antwoordde de bruid “Wij hebben dezelfde achtergrond en ik heb Arie altijd erg vrij gelaten.” Zaterdag werd hun gouden huwelijk feestelijk gevierd in Kameryck in Kamerik.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 5 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 15 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13