Een openingswedstrijd van jonge Cruyffjes tegen het volwassen 'Hef a nice game' van Lisman Vorkheftrucks.
Een openingswedstrijd van jonge Cruyffjes tegen het volwassen 'Hef a nice game' van Lisman Vorkheftrucks. Foto: Bernard Brosi

Het Cruyff Court is er voor iedereen

Algemeen 880 keer gelezen

ijsselstein • De jeugd in de wijk weet voor voetbal en kickboksen de plek te vinden, want het Cruyff Court is al anderhalf jaar open. De officiële opening moest door Corona steeds worden uitgesteld maar vond maandag – zonder veel ruchtbaarheid – dan toch plaats.

Zomaar een balletje trappen op straat is moeilijk: teveel auto’s, druk verkeer en klagende omwonenden. Het Cruyff Court, mogelijk gemaakt door Lisman Vorkheftrucks, de Johan Cruyff Foundation en de gemeente – biedt jong (en ouder) een uitnodigende en veilige speelruimte voor sport, spel en ontmoeting. Vooral de jeugd, maar ook volwassenen, kunnen door de regels die gelden op het Cruyff Court kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. Waardevolle ervaringen om mee te nemen in de fysieke en mentale ontwikkeling en in de maatschappij.

Nationale Sportweek

Als aftrap van de opening en de Nationale sportweek speelden een team van Lisman Vorkheftrucks en jeugd uit de wijk tegen elkaar 5x5 speedsoccer; een dynamische non-stop voetbalspel waar spelers continu kunnen doorwisselen en plezier centraal staat. Een prachtige match, waarbij het niet ging om winnen, maar om samenspel en plezier. In de Nationale Sportweek kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met diverse sporten. Er worden deze week ook activiteiten georganiseerd bij Dansschool Dansja, Dolstra Dance Centre, Akido het Groene hart en Hockeyvereniging IJsselstein (HCIJ). De buurtsportcoaches van Stichting Pulse organiseren een wandelactiviteit en sport en spel op het Cruyff Court.

Dankzij Lisman Vorkheftrucks

Lisman Vorkheftrucks heeft het Cruyff Court in IJsselstein mogelijk gemaakt. Omdat het bedrijf al 34 jaar is gevestigd in IJsselstein en veel collega’s uit de buurt komen, nam Lisman het initiatief voor een Cruyff Court. De waarden waar de Cruyff Foundation voor staat - sociale betrokkenheid, respect en samenspel, in combinatie met het doel om mensen in beweging te houden of zetten - past perfect bij Lisman. Het bedrijf gelooft ook sterk in de uitspraak dat de jeugd de toekomst heeft. De Cruyff Courts zijn landelijk een bewezen concept. Dat dit nu ook in IJsselstein is gerealiseerd is heel belangrijk. De lokale buurtsportcoach is opgeleid tot Cruyff Coach en gaat aan de slag met kinderen en jongeren om samen met hen leuke activiteiten te organiseren. Samen met lokale organisaties en gebruikers zal op het Cruyff Court een doorlopend beweeg- en sportaanbod worden gerealiseerd, toegankelijk voor alle inwoners van de stad. Kijk voor informatie over alle activiteiten op Facebookpagina Het Beweegloket IJsselstein of mail: buurtsportcoach@stichting-pulse.nl..

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03