Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweedaags Summerfest voor leerlingen Minkema

Algemeen 234 keer gelezen

WOERDEN / REGIO • Om de gevolgen van de coronapandemie voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken, organiseerde het Minkema College de afgelopen dagen het Minkema SummerFest voor de havo- & vwo-leerlingen. 

Tijdens dit tweedaags festival konden leerlingen zelf een programma samenstellen van workshops, activiteiten en optredens, variërend van een rollerskatedisco in de aula, workshop vuurspuwen tot een Drag Queen make-up training. Hiermee werd het groepsgevoel gestimuleerd, werkten leerlingen samen en werd er bovenal met elkaar plezier gemaakt. “Door corona zien wij dat onze leerlingen op sociaal-emotioneel gebied echt dingen gemist hebben, zoals elkaar ontmoeten en   samen iets leuks ondernemen. Daar hebben we met dit festival dan ook vol op ingezet”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College.


Het Minkema Summerfest is één van de vele activiteiten die het Minkema College organiseert in het kader van de door de overheid beschikbaar gestelde gelden onder de vlag van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De school kijkt daarbij  niet alleen naar het sociaal-emotionele vlak. Ook eventuele cognitieve achterstanden krijgen volop de aandacht door de inzet van bijvoorbeeld examentraining en bijlessen. Om het geld op een goede manier te besteden, is er op het Minkema College een collegebrede taskforce opgericht, bestaande uit docenten van de beide locaties, een orthopedagoog en een zorgcoördinator. De taskforce heeft de opdracht om een plan te maken waarmee de school de komende twee jaar achterstanden bij leerlingen zo efficiënt mogelijk wegwerkt.

Voor de zomervakantie is er door de taskforce onder de medewerkers een globale inventarisatie gemaakt van de achterstanden en vertragingen bij leerlingen. De leerlingen en ouders hebben onlangs via een enquête meegedacht en meegeholpen met het maken van een overzicht van de achterstanden.

Vooruitlopend op het definitieve plan is er dus al ingezet op enkele activiteiten zoals het SummerFest voor de leerlingen van de havo & vwo-locatie. Ook is er een Wendag georganiseerd voor leerjaar 2 en 3 van het vmbo met diverse workshops in samenwerking met de KUVO. Van der Wart: “Normaal organiseerden we dit kleinschalig, maar doordat ook leerjaar 2, 3 en 4 behoorlijk veel gemist hebben de afgelopen jaren, wilden we ook voor deze klassen verbindende activiteiten in de eerste schoolweek organiseren.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37