De route die de regiobus van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis rijdt.
De route die de regiobus van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis rijdt.

Zuwe rijdt patiënten als proef naar ziekenhuis

Algemeen 48 keer gelezen

Montfoort/Oudewater/Woerden - Om patiënten een extra service te bieden, rijdt er sinds deze week een speciale nieuwe bus in de regio van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Patiënten uit bijvoorbeeld Montfoort en Oudewater kunnen gratis van deze bus gebruik maken. Ankie van Rossum, lid Raad van Bestuur: “We zijn blij met deze nieuwe dienstverlening waarmee we patiënten die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer van en naar hetziekenhuis kunnen brengen.” De bus is rolstoelvriendelijk en gratis voor patiënten, familie, mantelzorgers en bezoekers en wordt bestuurd door vrijwilligers.

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is dit jaar gefuseerd met het St. Antonius Ziekenhuis. Eind 2017 verhuist de kliniek en blijft er vanaf 2018 in Woerden een brede polikliniek met alle specialismen. Patiënten kunnen daar terecht voor diagnoses, controles, nazorg, functieonderzoek en bepaalde soorten dagbehandelingen.
Uit recent onderzoek onder patiënten van het Zuwe Hofpoort blijkt dat patiënten zich zorgen maken over het vervoer van en naar het ziekenhuis. Ankie van Rossum: “We begrijpen die zorgen. Omdat we het vervoer voor patiënten vanuit de regio naar het ziekenhuis makkelijker willen maken, zijn we deze proef gestart. We starten in het gebied ten zuidoosten van Woerden. Uit onderzoek onder de patiënten blijkt namelijk dat hier de meeste behoefte is aan busvervoer. Met deze proef van zes maanden willen we voorbereiden op de nieuwe situatie en kunnen we verder onderzoeken hoe we onze patiënten in het vervoer van en naar het ziekenhuis kunnen ondersteunen.”
De regiobus rijdt tijdens de proef vooralsnog elke werkdag, tussen 08.00 en 17.00 uur, elk uur, vanuit Woerden, Benschop, Montfoort, Oudewater en Driebruggen. De opstapplaatsen liggen centraal in de gemeenten en zijn gevestigd bij huisartspraktijken en/of woonzorgcentra. De afsprakenkaart geldt als vervoersbewijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46