Van links naar rechts met burgemeester Westerlaken -Loos de vertegenwoordigers van de lokale Sinterklaasintochten in Lopik-dorp (Leon Boom), Polsbroek (Kees van Toor) , Benschop (mevrouw Van den Berg, Tycho van den Berg en Cathe van den Berg) en Jaarsveld (Wouter Geudeke). FOTO: gemeente Lopik
Van links naar rechts met burgemeester Westerlaken -Loos de vertegenwoordigers van de lokale Sinterklaasintochten in Lopik-dorp (Leon Boom), Polsbroek (Kees van Toor) , Benschop (mevrouw Van den Berg, Tycho van den Berg en Cathe van den Berg) en Jaarsveld (Wouter Geudeke). FOTO: gemeente Lopik

Sponsorcheque voor Sinterklaasintochten

Algemeen 113 keer gelezen

Lopik - Burgemeester Westerlaken-Loos heeft op 3 november sponsorcheques uitgereikt aan de organisatoren van de lokale Sinterklaasintochten in Lopik-dorp, Jaarsveld, Benschop en Polsbroek.

In het najaar van 2015 hield Wecycle een inzamelwedstrijd tussen gemeenten. Doel was om de milieustraat te promoten en de inzameling van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) te stimuleren. Op basis van de behaalde score van deze inzameling ontvingen 25 lokale goede doelen in Nederland van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro, waaronder de gemeente Lopik. Omdat de gemeente Lopik vooraf geen specifiek goed doel had benoemd, werd het sponsorbedrag door WeCycle automatisch bestemd voor ‘de lokale Sinterklaasintocht’.

De sponsorcheque van 1.000 euro is eerlijk verdeeld over de organiserende comités van Lopik-dorp, Jaarsveld, Benschop en Polsbroek. A

In het najaar van 2016 is Wecycle met een nieuwe inzamelwedstrijd tussen gemeenten gestart. De inzamelwedstrijd loopt van  t/m 31 december 2016. Inwoners van de gemeente Lopik die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de milieustraat, kunnen daarmee Inloophuis ‘Schuilplaats Lopik’ ondersteunen.

Zo werkt het

 De actie werkt met GPS (global positioning system). De gemeente of de milieustraat hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen: alle Wecycle-gemeenten doen automatisch mee. Hoe meer bezoekers op de milieustraat, hoe groter de kans dat het lokale goede doel een Wecycle-sponsorcheque van € 1.000 in de wacht sleept. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. 

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000. Inwoners maken kans op een nieuw apparaat.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37