Rob Grem (links) en Bas Vliegenthart spelen zelf ook graag. Foto: Margreet Nagtegaal
Rob Grem (links) en Bas Vliegenthart spelen zelf ook graag. Foto: Margreet Nagtegaal

Kamermuziek in Oude Stadhuis

Algemeen 259 keer gelezen

Het is Stichting Podium Oudewater gelukt een bijzonder programma samen te stellen voor de tweede editie van de Kamermuziekdagen in Oudewater. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november zijn er vier concerten in het Oude Stadhuis én een wandelconcert buiten in het centrum.

Oudewater - Dit jaar is gekozen voor het werk van Johannes Brahms en zijn bijzondere invloed op andere bekende componisten. Opvallend is het hoge niveau van de muzikanten van veelal jonge leeftijd. “Het is uniek dat dit kaliber musici hier speelt voor de kleinschalige en laagdrempelige Kamermuziekdagen.” Organisator Bas Vliegenthart denkt dat het muzikale Oudewater dit zeker zal waarderen. Zijn dochter Marit Vliegenthart, die zelf viool speelt en ook op zal treden, heeft de artistieke leiding over de muziekdagen en heeft door haar internationale netwerk veel topmusici weten te vinden die graag naar Oudewater komen.

Toppers

Rob Brem is blij met de prachtige locatie en noemt de diverse muzikanten ‘toppers’. De Kamermuziekdagen beginnen op vrijdagavond met een concert van Martijn Cornet (bariton) en Abigail Richards (piano). Op zaterdag is er een gratis wandelconcert naar drie locaties in het centrum. De start is om 14.30 uur in de St. Franciscuskerk in de Kapellestraat met een strijkerstrio met Marit Vliegenthart (viool), Sophie Groote (altviool), Jule Hinrichsen (cello). Daarna wandelen de musici naar de Grote of St. Michaëlskerk in de Noorderkerkstraat waar om 15.15 uur een optreden is van Gerben van Mourik op het orgel. Om 16.00 uur is bij Arco Architecten/Rabobank op de Donkere Gaard het afsluitende concert met het eerder genoemde strijkerstrio. Op zaterdagavond is een concert van Kaori Yamagami (cello) en Daniel Kramer (piano). Zondag zijn er nog twee concerten: om 15.00 uur van het Dudok Kwartet en om 20.15 uur een strijksextet op met Marit Vliegenthart (viool), Bas Treub (viool), Sophie Groote (altviool), Hannah Strijbos (altviool), Jule Hinrichsen (cello), Marcus van den Munckhof (cello).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Omrijden door storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort Nieuws 17 uur geleden
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 18 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 20 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 uur geleden
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport gisteren
Afbeelding
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport gisteren
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00