Buiten koken op open vuur krijgt een flinke boost met de cheque van het Roest Crollius Fonds.  (Foto: Lysette Verwegen)
Buiten koken op open vuur krijgt een flinke boost met de cheque van het Roest Crollius Fonds. (Foto: Lysette Verwegen)

Nico Steenbeekgroep kan nu gietijzeren pannen kopen

Algemeen 158 keer gelezen

IJsselstein - Terwijl Bevers en Welpen van Scouting Nico Steenbeekgroep zich vermaakten in en om het thuishonk – de boerderij aan de Panoven – werd het bestuur verrast door een delegatie van het Roest Crollius Fonds (RCF). Met een jubileumcheque van duizend euro. Het geld is bestemd voor materiaal om buiten te kunnen koken.

Een verrassing voor de Nico Steenbeek-bestuursleden, maar niet voor Ewoud Vielvooije-Mol die zijn scoutingclub bij het goede doelenfonds had voorgedragen. “Ik was wel verbaasd dat mijn aanvraag zo snel werd gehonoreerd”, reageert hij. Het geld is bestemd voor de aanschaf van materiaal om buiten te koken: loodzware gietijzeren pannen om in hete kolen of vuur te zetten. “Buiten koken neemt een vlucht, ook binnen de scouting. Nu hebben we een grote pan, maar daar kunnen maar een paar kinderen mee bezig zijn, terwijl het merendeel van de groep moet toekijken. Met meer pannen kunnen we alle kinderen betrekken bij het koken van een gezonde maaltijd en wordt de maaltijdbereiding een volledig spelonderdeel.” En als het gerecht mislukt: “Dan maakt honger rauwe bonen zoet”, lacht een van de bestuursleden.

De pannen zijn niet goedkoop. “Dus komt de cheque goed van pas. Nu kunnen we een mooie basis aanschaffen. En dat is welkom voor de feestelijkheden volgend jaar met een groot kamp ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan.” Buiten koken gaat het hele jaar door. “We zijn niet bang voor wat kou: droog staan onder een afdakje is voldoende.”
Het bestuur van het fonds wordt alvast uitgenodigd voor een proefmaaltijd. “En we zorgen dat iedereen goed stinkt naar de rook”, grapt Ewoud. Of hij er zelf bij is? “Ik ben geen leiding meer, omdat ik na 20 jaar op zaterdag weer eens een vrij wil zijn. Maar ik blijf wel verbonden aan de groep. Daarom heb ik de cheque aangevraagd.”
Een welkom cadeau voor scoutingvoorzitter George Mesman, na het ‘dakproject’ waardoor de scouting weer een waterdicht dak boven het hoofd heeft. “We hebben onverwacht driemaal in een jaar onder water gestaan door hemelwater, ook tijdens de verbouwing en door gesprongen waterleidingen. Deze cheque is een leukere verrassing.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10