Ingrid de Bruijn, Hanno Mook en Ghita van der Kraan zorgen met hun collega's voor dynamiek en een wisselnd aanbod van cursussen door de KPIJ. FOTO: Lysette Verwegen
Ingrid de Bruijn, Hanno Mook en Ghita van der Kraan zorgen met hun collega's voor dynamiek en een wisselnd aanbod van cursussen door de KPIJ. FOTO: Lysette Verwegen

Kursusproject IJsselstein is klaar voor het voorjaar

Algemeen 135 keer gelezen

IJsselstein - Deze week valt op alle adressen de voorjaarsfolder van het Kursusproject IJsselstein (KPIJ) door de brievenbus. Wie goede voornemens heeft om in 2017 actief te worden kan volop inspiratie opdoen met een keuze uit het brede cursusaanbod.

Voor 2017 is het mottlo ‘Leren, ervaren en ontmoeten’. “Het aanbod van populaire cursussen wordt daarom steeds aangevuld met nieuwe cursussen”, vertellen bestuursleden Ghita van der Kraan, Ingrid de Bruijn en Hanno Mook. Zijn er in het najaarsprogramma wat meer lange cursussen, in het voorjaar – als ook buitenactiviteiten en andere bezigheden lokken – wordt met kortlopende cursussen, lezingen en workshops ingespeeld op de vraag. Populair zijn de cursussen Levensverhaal, NLP, Familieopstelling en Beeldhouwen. “Die laatste cursus is – met de cursus Koken voor mannen – eigenlijk een vriendenclub geworden die zich steeds gezamenlijk inschrijft”, weet het drietal.

De felgele cursusflyer is inmiddels ingeburgerd. “Iedereen weet de weg naar onze website met uitgebreide informatie te vinden. Wie dat niet kan helpen we graag, net als met de inschrijving, Daarom organiseren we in het voor- en najaar ook een inschrijvingsmoment in de bibliotheek.” Hanno verzorgt de website en de social media. “Dat is het communicatiemiddel voor de jongeren, want ook dat is een doelgroep die we graag willen bereiken. Op de website kunnen straks – net als op Facebook – foto’s en filmpjes geplaatst worden. Zo wordt het een levendig platform. Blijf ons maar volgen”, is zijn advies. “Ons hele cursusaanbod is geschikt voor deelnemers van 19 jaar en ouder. Soms komen jongeren met hun ouders mee, zoals bij de cursus Fotografie.”

Het aanbod wordt doorlopend kritisch bekeken, aangevuld en aangepast aan de seizoenen. “Er zijn geen cursussen die op elkaar lijken.” En: “We willen alle cursussen vol hebben en door laten gaan; dat is niet alleen leuk voor ons, maar vooral voor de docenten en deelnemers. Iedereen die ideeën heeft voor een cursus of een interessante lezing of workshop wil geven kan contact met ons opnemen.” Daarnaast zorgt de KPIJ voor betaalbare cursussen voor iedereen. “We zijn een stichting met vrijwilligers, dus we hoeven geen winst te maken.”

Liefhebbers voor het aanbod kunnen voor informatie en inschrijven terecht op de website www.kpij.nl. Op vrijdag 13 januari is er een inschrijfmoment in de bibliotheek aan de Overtoom van 17.00 tot 19.00 uur. Hier kunnen belangstellenden met al hun vragen terecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws gisteren
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46