Dirk en Meinie uit Linschoten zijn alweer vijftig jaar getrouowd. Zij werden gefeliciteerd door burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Dirk en Meinie uit Linschoten zijn alweer vijftig jaar getrouowd. Zij werden gefeliciteerd door burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Bruidspaar Dirk en Meinie: ‘Veel ruimte en vrijheid’

Algemeen 141 keer gelezen

Linschoten - Tijdens de huwelijksdag van Dirk Binnendijk en Meinie ten Brummeler in december 1966 was er geen sneeuw te bekennen maar na afloop van de feestelijkheden in Kamerik was het compleet wit buiten. Het veehoudersechtpaar was de dag erna alweer vroeg uit de veren want de koeien moesten gemolken worden. Vanaf dag één op de Linschotense boerderij heeft Meinie haar steentje aan het bedrijf bijgedragen. Anders dan bij haar ouders thuis, heeft zij na haar trouwdag, op de boerderij in Cattenbroek, nooit kaas gemaakt. Maar bij haar dagtaak behoorde wel koeien melken. Ook na de komst van hun vier kinderen. Die speelden dan onderwijl op de deel. Jong geleerd is oud gedaan: Het is daarom niet verwonderlijk dat hun oudste zoon een moderne veehouderij heeft. Zelf heeft het gouden paar inmiddels geen vee meer op stal staan maar is Dirk nog dagelijks bezig op het boerenbedrijf van hun zoon. “We hebben een prachtig beroep met veel ruimte en vrijheid”, legt de bruidegom uit. “’Kuil’ is voor mij de lekkerste parfum die er is.”

Hoewel niet op loopafstand van het dorp is het gezin op Linschoten georiënteerd. Meinie is daar enthousiast lid van de plaatselijke Christelijke vrouwenvereniging waarvan ze lange tijd penningmeester was. Hoewel zorg het paar niet altijd bespaard bleef, voelen zij zich met inmiddels zeven kleinkinderen erbij, bevoorrecht en rijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10