Voorzitters Rob de Jong (l) en Sjaak Berends (r) van de Zonnebloem Oudewater en Montfoort/Linschoten kregen uit handen van Onno Cleijpool van Lions Club Het Stigt ieder een welkome cheque overhandigd. (Foto: Paul van den Dungen)
Voorzitters Rob de Jong (l) en Sjaak Berends (r) van de Zonnebloem Oudewater en Montfoort/Linschoten kregen uit handen van Onno Cleijpool van Lions Club Het Stigt ieder een welkome cheque overhandigd. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Lions altijd op zoek naar goede doelen

Algemeen 210 keer gelezen

Terwijl woensdagavond de zangkoren en jong muziektalent geheel in kerstsfeer in het atrium van de Antoniushof zich presenteerden, was er ook een moment van aandacht voor de Lions Club Het Stigt.

Montfoort - De Lionsclubs in Nederland bestaan uit mensen die midden in de lokale maatschappij staan en daar ook hun bijdrage aan willen leveren. Lions Club Het Stigt is een serviceclub, opgericht in 1979, die fondsenwerving organiseert voor lokale en herkenbare goede doelen. Zij ondersteunen in de drie woonkernen, Montfoort, Linschoten en Oudewater de kleine nood. De Lions zijn altijd op zoek naar doelen met een hoog maatschappelijk belang. Doelen waar zij werkelijk een verschil kunnen maken. Voorzitter Onno Cleijpool van de Lions Club zei daarover: “Het draait niet altijd om geld. Er zijn ook projecten die door de leden van Het Stigt eigenhandig kunnen worden uitgevoerd. Het onderhoud van de tuin van de Vlinderhof is daar een mooi voorbeeld van. Wij hebben als Lions Club deze tuin geadopteerd en gaan er voor zorgen dat deze er weer netjes uit komt te zien. Ook het door de gemeente Montfoort afgestoten verkeersexamen wordt dit jaar door de leden van Lions Club Het Stigt opgepakt, omdat wij van mening zijn dat dit een hoog maatschappelijk belang dient. Wij willen onze kinderen graag goed voorbereid aan het verkeer laten deelnemen. Het daarbij behorende verkeersonderwijs, maar zeer zeker ook het afsluitende praktijkexamen vinden wij erg belangrijk.”

Vervolgens richtte Onno Cleijpool zich tot Sjaak Berends en Rob de Jong, de voorzitters van stichting De Zonnebloem in respectievelijk Montfoort-Linschoten en Oudewater. Hij memoreerde aan de met Pinksteren gehouden Omloop van het Groene Hart. Een sportief recreatief evenement voor wandelaars en fietsers, waaraan ook door medewerkers van de Zonnebloem was meegedaan. Juist de mensen in Montfoort, Linschoten en Oudewater die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan, waren dit jaar een doelgroep van de Lions. Ook hier weer aandacht voor de medemensen die dat steuntje kunnen gebruiken. Voorzitter Cleijpool van Lions Club Het Sticht verraste vervolgens Sjaak Berends en Rob de Jong, ieder met een cheque van 1700 euro. De beide voorzitters zeiden in hun dankwoord meer dan verrast en verguld te zijn met deze zeer welkome bijdrage.

Na dit intermezzo viel de regen en hagel duidelijk hoorbaar met bakken uit de hemel en werd er onder het genot van een glaasje wijn of warme chocomel nog even nagepraat. De koorklanken met kerstmuziek zorgden voor extra sfeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 8 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws gisteren
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13