Afbeelding
Foto: Lysette Verwegen

Drie Koninklijke Onderscheidingen in IJsselstein

Algemeen 141 keer gelezen

IJsselstein - Burgemeester Van Domburg is er trots op dat ter gelegenheid van Lintjesregen 2018 drie inwoners Koninklijk zijn onderscheiden. IJsselsteiners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet. De verdiensten liggen op maatschappelijk, sport, kerkelijk en cultureel terrein.

Mevrouw R.A. de Jong, Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer J. de Jonge, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw M.A.J.P. de Wit-van Seters, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Zij kregen hun onderscheiding donderdagmorgen 26 april in de Burgerzaal van het Historisch Stadhuis aan de Utrechtsestraat. 

Mevrouw R.A. Rijmie de Jong
Mevrouw De Jong is al meer dan 30 jaar actief als vrijwilligster in IJsselstein. Haar hart ligt in de zorg en bij de kerk. Dat is te merken aan haar enorme inzet en gedrevenheid op velerlei gebied. Mevrouw is actief als vrijwilligster in het Woonzorgcentrum Ewoud; Terminale Thuiszorg Proxima; Hospice IJsselstein, AxionContinu en de geloofsgemeenschap van de Nederlands Hervormde Kerk. En in het recente verleden was zij ook nog actief voor het verpleeghuis Isselwaerde (ook onderdeel van AxionContinu). Naast al deze inzet is mevrouw De Jong ook nog gastvrouw in de winkel van de ‘s Heren Korenmolen De Windotter. 
In het leven van mevrouw De Jong staat haar medemens centraal. Gevoed vanuit haar geloof zet zij zich in om mensen te helpen waarbij zij iedereen de ruimte geeft voor wat betreft de invulling van de laatste levensfase.

De heer J. (Hans) de Jonge
De heer De Jonge is sinds 1986 tot heden een actief vrijwilliger voor korfbalverenging Fortissimo. Hij had/heeft een inzet als wedstrijdsecretaris; organisator van jeugdtoernooien en zaalcommissaris. Vanaf 2009 is hij ook het spin in het web bij de Jeu de Boulesclub Cercle de Petanque. Hij is de organisator van het voor- en najaarstoernooi en kortste- en langste dagtoernooi; actief redactielid van het clubblad “Info Journal”; coördinator voor de wintercompetitie en actief als barleider en barman.
Daarnaast is er nog tijd over als vrijwilliger voor het Plaatselijk Overleg Gehandicapten waarbij hij met name inzet heeft voor de Handicaprace.

Mevrouw M.A.J.P. (Marianne) de Wit-van Seters
Mevrouw De Wit is sinds de oprichting van de Hockey Club IJsselstein (HCIJ) actief in de club. Begonnen als trainster voor de jongste jeugd en al snel de persoon die ook de verantwoordelijkheid nam van de begeleiding voor de beginnende hockeyers. Als coördinator voor de jongste jeugd draagt zij er zorg voor dat de drie kernwaarden (plezier, veilig en leerzaam) centraal staan bij alle teams in de F- en E-categorie. Tijdens het wedstrijdseizoen is zij op zaterdag aanwezig als gastvrouw waarbij het accent ligt op de gehele begeleiding en coördinatie van het wedstrijdschema.
Jaarlijks organiseert mevrouw De Wit het “Ukkeltoernooi” waarbij verenigingen uit de provincie Utrecht naar IJsseloever komen om hun jongste jeugd de strijd aan te gaan voor het “beste” team binnen deze leeftijdsgroep. Ook bij de Nederlandse Hockeybond district Midden Nederland houdt zij zich bezig met de jongste jeugd, waardoor ieder jaar weer een paar duizend kinderen hun sport kunnen beoefenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25