Het ontsteken van de lichtjes van de Kerstboom in Linschoten door burgemeester Petra van Hartskamp (Foto: Paul van den Dungen)
Het ontsteken van de lichtjes van de Kerstboom in Linschoten door burgemeester Petra van Hartskamp (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

De kerstboom siert Linschoten voor het 5e jaar

Algemeen 233 keer gelezen

Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt en een stevige wind voor extra ongemakken zorgt, werden vrijdagavond in Linschoten de lichtjes van de kerstboom ontstoken

Linschoten - Stichting LiBel had ook dit jaar kosten noch moeite gespaard om de inwoners een mooie avond te bezorgen. Fanfare Linfano blies de kerststerren van de hemel en hield het grotendeels droog dankzij een grote partytent. In zijn openingswoord zei Frans van Petegem van de Stichting LiBel, dat dit jaar voor de vijfde keer op rij de Linschotense kerstboom weer kon worden ontstoken. Met dank aan sponsor WTW van Dijk, Pels Kerstbomen in Harmelen, Fa. v.d. Vaart voor de verlichting en Henk Bak voor het installeren. Het plein bij De Vaart werd met fakkels verlicht, die dankzij de rijkelijk opgegoten lampenolie een sfeervol maar mistig schouwspel veroorzaakten.
De schooljeugd had zelf de kerstballen gemaakt, die door een deskundige jury werden beoordeeld op originaliteit en creativiteit. Aan burgemeester Petra van Hartskamp de eer om de prijsuitreiking te verrichten. Bij de peuters was er een prijs voor Ninthe Coppens, in groep 1/2 won Kiki van der Tol een prijs, terwijl ook Sofie Stigter uit groep 3/4 met een prijs naar huis ging. Tenslotte kregen Roel Hoogenboom uit 5/6 en Florien Hagoort uit 7/8 een prijs voor hun creatie. Daarna ontstak de burgemeester de lampjes van de kerstboom en zocht iedereen een droog onderkomen om van een beker warme chocolademelk of glühwein te genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50