Een tevreden Benno van den Haselkamp kon in de MSV-kantine zijn nieuwe plaatjes aan de verzamelaars uitdelen. (Foto: Paul van den Dungen)
Een tevreden Benno van den Haselkamp kon in de MSV-kantine zijn nieuwe plaatjes aan de verzamelaars uitdelen. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Voetbalplaatjesactie MSV’19 doorslaand succes

Algemeen 184 keer gelezen

Paul van den Dungen

Elftal lapt nieuwe foto voor Benno

De voetbalkantine van MSV’19 was vorige week woensdag het toneel van een grote ruilbeurs van voetbalplaatjes. Veel kinderen met stapels dubbele plaatjes en ouders met lange lijsten nog ontbrekende exemplaren uit de albums van hun kinderen deden daar goede zaken.

Montfoort - Voetbalplaatjes sparen: het is van alle tijden. In het kader van het 100-jarig bestaan van voetbalvereniging MSV’19 werd er nu ook in Montfoort voor het eerst een dergelijke spaaractie gehouden. Vanaf eind augustus tot en met de herfstvakantie konden bij de deelnemende ondernemers, Slijterij van Schaik en Albert Heijn, voetbalplaatjes worden gespaard. De 900 verzamelalbums, met daarin maar liefst 644 plaatjes van voetballers, voetbalsters en voetbalteams, waren binnen twee weken uitverkocht. Toen kon het grote sparen door kinderen, ouders en opa’s en oma’s beginnen. Tijdens de 24 Uur van Montfoort werden op het podium door Gerard Hartsink, voorzitter van de Jubileumcommissie, de eerste plaatjes bij AH gekocht. De afgelopen weken stonden de social media vol van lijstjes met nog ontbrekende nummers, om zo met andere verzamelaars te kunnen ruilen. Ook werden spontaan ruilavonden en ruilmiddagen georganiseerd. De laatste officiële ruilmiddag vond vorige week plaats in de MSV-kantine. Daar kon onderling worden geruild maar kon ook de hulp van de medewerkers van Van Schaik en Albert Hein worden ingeroepen om de felbegeerde laatste spelersplaatjes te bemachtigen.

Ook het oudste nog spelende lid van MSV’19, Benno van den Haselkamp, was bij de ruilmiddag aanwezig. Hij deelde daar aan alle aanwezige verzamelaars een verbeterde versie van zijn voetbalplaatje uit. Benno legt uit “Op het oorspronkelijk uitgebrachte voetbalplaatje leek ik wel iemand met een verstandelijke handicap. Waarschijnlijk wilde ik net wat zeggen tegen de fotograaf toen hij de foto nam. Het resultaat zagen we pas tijdens de spaaractie. Jongens van mijn voetbalelftal staken daar de eerste paar weken natuurlijk de draak mee maar uiteindelijk hebben ze er met elkaar voor gezorgd dat er 1000 nieuwe voetbalplaatjes werden gedrukt, waarop ik lachend en stralend sta afgebeeld. Ik heb nu zelfs als enige in het verzamelalbum een plaatje met een gouden randje. Top actie van mijn teamgenoten,” aldus een lachende Benno. De verbeterde versie van Benno van den Haselkamp is de komende weken af te halen bij slijterij Van Schaik en in de MSV-kantine. Daar staat ook nog een grote doos waarin de verzamelaars die hun boeken compleet hebben, hun nog overgebleven dubbele exemplaren in kunnen doen. Op die manier kunnen de mensen die voor hun boek nog niet alle plaatjes hebben verzameld en dat toch graag willen, daar in ieder geval nog een poging wagen.

Al met al kijken zowel de Jubileumcommissie van MSV’19 als de deelnemende winkeliers terug op een meer dan geslaagde actie die in dit geval ook nog eindigde met een gouden randje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 20 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 22 uur geleden
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33