Marjon van Hoof (links) weet met haar bewonersgroepleden en buurtbewoners goed wat ze met hun wijk willen. (Foto: Lysette Verwegen)
Marjon van Hoof (links) weet met haar bewonersgroepleden en buurtbewoners goed wat ze met hun wijk willen. (Foto: Lysette Verwegen)

Wijk Achterveld-Groenvliet gaat samen voor groen

Algemeen 116 keer gelezen

De eerste wijkatlassen die vier jaar geleden werden uitgegeven bestaan vooral uit omschrijvingen en gegevens van de verschillende wijken. Deze opzet voldoet niet meer. In Achterveld-Groenvliet denken de bewoners als eerste wijk – als pilot – actief mee over de nieuwe inhoud én de richting die zij uit willen met hun wijk: groen!

IJSSELSTEIN – Van een statische wijkatlas naar een dynamische wijkagenda, dat sprak de bewonersgroep Achterveld-Groenvliet aan. Voortvarend gingen ze aan de slag, te beginnen met een enquête onder de wijkbewoners, waarvan de uitkomsten op 10 september aan bewoners, professionals en de wethouders Bekker en Van der Lugt werden gepresenteerd. “Alle dromen, ideeën en verbeterpunten draaiden rond groen, rust, de wijktuin en saamhorigheid”, vertelt Marion van Hoof namens de bewonersgroep. “Daarnaast droegen de bewoners ideeën en oplossingen aan voor overlast, verkeer en parkeren, sport en spel en sociaal en duurzaam. We zijn trots op onze wijk, maar het kan nog beter.”

De wijk werd verdeeld in vijf buurten. “Elke buurt heeft een eigen karakter, problemen en mogelijkheden. Parkeren is een taak van de gemeente waar we als bewoners niet meer aan kunnen doen dan het aangeven en oplossingen aandragen. Juist door onderverdelingen aanpak per buurt, kunnen we diep de wijk in en hebben meer mensen inspraak.”
De gemeente wil bewoners eigen verantwoordelijkheid geven en mee laten praten. “Dat willen wij ook graag en daarom willen we de bewoners graag mobiliseren en enthousiast maken”, aldus de bewonersgroep. En het blijft niet bij praten: “We willen ook resultaten.” De gevleugelde slogan is al: “Achterveld-Groenvliet gaat voor groen en dat gaan we samen doen.” En dan gaat het over speelplekken, ontmoeting in het groen en onderhoud door bewoners. “Mer verrassende ideeën over bijvoorbeeld geveltuinen in versteende delen van de wijk, maar ook natuurlijke speelplekken en herinrichting en functies van groenstroken.”

Een volgende bijeenkomst over de groene wijk Achterveld-Groenvliet vindt plaats op donderdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur in sportcafé Het Heem aan de Heemradenlaan 36. Alle bewoners zijn welkom om verder te werken aan de thema’s: Ontmoeten in het groen, Spelen in het groen en Onderhoud van groen. Aanmelden voor 6 november via e-mail: j.v.vliet@stichting-pulse.nl of telefonisch: (030) 6868030. Kijk voor de wijkagenda ook op www.onsijsselstein.nl/ijsselstein-west/bewonersgroepen/actueel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37