Afbeelding

Schaapachtig

Algemeen 296 keer gelezen

Vanuit mijn huis kijk ik het weiland in. In het weiland lopen sinds een paar weken schapen. In de zomermaanden is het gras vooral om te maaien als voedsel voor het vee maar in de wintermaanden grazen er gezellig de schapen. Ik vind het altijd een leuk gezicht. Vanachter mijn bureau zag ik de boer het land inrijden. In het achterste gedeelte, over een bruggetje, liepen de schapen en zo te zien wilde de boer de schapen verkassen naar een ander deel van het weiland. Samen met zijn zoon werd de kudde opgejaagd. De hele kudde schapen stormde van de ene hoek van het weiland naar het andere. Maar níet naar het gedeelte waar het gras echt groener was, over het bruggetje.
Het was lachwekkend om te zien hoe steeds één schaap voorop liep, de verkeerde kant op. Ze denken niet, maar lopen domweg elkaar achterna. Al met al duurde het even voordat slechts acht schapen het bruggetje overgekomen waren. Tot mijn verbazing stopte de boer toen met opjagen, stapte in zijn auto en vertrok. Ik dacht, missie niet geslaagd. Want het grootste deel stond nog steeds in het kaal gevreten weiland. Tot mijn verbazing kwamen in de dag erna steeds meer schapen over de brug. En uiteindelijk bleven een viertal schapen nog achter in het kale stuk. Ik zag dat één schaap uit het groene weiland naar de brug liep. Heel langzaam kwamen alle andere schapen er weer bij. Meetingtime! En net toen ik dacht die gaan allemaal weer terug naar het kale weiland krabbelden de vier schapen overeind en liepen traag naar het bruggetje toe. Ik kon van zo’n afstand niet horen wat er geblaat werd maar het moet de inhoud hebben gehad van “kom nu maar hier heen want het is echt beter.”
Na lang dralen, kwamen de laatste vier schapen over de brug. Kuddedieren zijn het. Lachwekkend om te zien. Maar terwijl ik erom zit te lachen bedenk ik me, ben ik zelf ook niet zo ‘n schaap? Zijn wij niet zulke schapen? Wie de wollen jas past...

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20