Opnieuw verlies Vrouwen IJFC

Algemeen 86 keer gelezen

Dit weekend staat de verre uitwedstrijd tegen IJzendijke op het programma. Deze Zeeuwse ploeg is vorig jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse en speelt dit seizoen met wisselend succes. Voor IJFC is het zaak om na het verlies van vorig week te winnen om de ruime voorsprong op de nr. 3 te behouden. Op het Gemeentelijke sportpark IJzendijke is dit de enige middag wedstrijd en er is veel belangstelling van de plaatselijke bevolking.

Opvallend is dat er tegen de twee Zeeuwse ploegen in deze competitie op gras wordt gespeeld, terwijl alle andere wedstrijden op kunstgras worden gespeeld. IJFC heeft altijd moeite met het spelen op gras. De balsnelheid is anders en de bal “hobbelt” meer over het veld. We zien dat ook terug in de wedstrijd. In de eerste helft speelt, het in geel-zwarte tenue gehulde, IJFC erg gehaast en zit er geen lijn in het spel. Hierdoor worden er nauwelijks kansen gecreëerd. IJzendijke is veel in balbezit, maar krijgt ook weinig kansen, behalve dan in de 15de min als zij door een fout in de IJFC verdediging de 1-0 kunnen scoren.

Na rust een ander IJFC. Er wordt vroeger gestoord en zodoende kan ook de thuisclub minder goed opbouwen. Gaandeweg krijgt IJFC de overtuiging dat er meer inzit en gaat nog vol in de aanval, maar nog steeds is het aantal kansen dat wordt gecreëerd minimaal. Een kwartier voor tijd, debuteert Tessa van Daalen in VR1, maar zij kan het tij (nog) niet keren. Wij wisten al dat de Zeeuwen zuinig zijn, maar dat ze daarom het licht niet aanzetten is wel jammer. Eind november is het om ½ 5 al aardig donker. De wedstrijd dreigt nog even te ontsporen na een zware overtreding op de jarige Anne, waarbij de scheidsrechter niet handelend optreedt. In de laatste vijf minuten loopt de thuisploeg uit naar 3-0, maar door de invallende duisternis is dit vanaf de zijlijn slechts te horen.

Dus opnieuw verlies, maar IJFC staat nog wel op de tweede plaats, echter de nummer 3 is nu genaderd tot op twee punten.

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46