Vrouwen IJFC vergeten te scoren

Algemeen 111 keer gelezen

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Hercules op het programma. Na twee verlieswedstrijden is het zaak om vandaag de punten in IJsselstein te houden. Hercules staat op de vijfde plaats en heeft net als IJFC maar twee wedstrijden verloren, maar vaker gelijkgespeeld en daardoor 6 punten minder.

Geen Pupil van de Week vandaag, dus de wedstrijd kan meteen beginnen. De aftrap is voor IJFC, maar de eerste kans is voor Hercules. De eerste aanval van IJFC levert een hoekschop op, die wordt afgeslagen. De rebound komt opnieuw bij Kirsten Plug die nu laag en hard voorzet, waar Petra Verbeek de bal kan intikken: 1-0. Een voortvarende start!

Deze voorsprong geeft IJFC een boost en er volgen in korte tijd kansen voor Lois Spliet, Demy van der Aar en Sharon van de Bilt, maar er wordt niet gescoord. Ondanks de snelle uitbraken van Hercules hebben zij in de eerste helft maar 1 grote kans na een klein half uur spelen. Even later, na een solo van Iris Werkhoven, nog een grote kans voor Demy van der Aar, maar zij schiet naast. Zo wordt er dankzij de vroege treffer met 1-0 gerust, maar had IJFC gezien de kansen op minimaal 3-0 moeten staan.

Na rust begint Hercules beter aan de wedstrijd en de Utrechtse spits maakt het de verdediging van IJFC behoorlijk moeilijk. Langzaam maar zeker krijgt IJFC wat meer grip op het spel en creëert ook weer enkele kansen, maar gescoord wordt er niet. En juist nu is het onverwachts Hercules die een kwartier voor tijd de 1-1 binnentikt. Een domper voor de thuisploeg, maar die is van korte duur als 2 minuten later een verdedigster van Hercules de doeltrap van de keepster terugspeelt in eigen doel: 2-1.

In het laatste kwartier moet IJFC de wedstrijd eigenlijk beslissen en de 3-1 scoren, maar dat gebeurt niet. Vlak voor tijd speelt IJFC even met 10 man, omdat Gaasenbeek een bloedneus heeft en is er een uitbraak van Hercules die in eerste instantie nog door de goed uitkomende Tamara Kamps onschadelijk wordt gemaakt, maar in de rebound schiet Hercules de 2-2 binnen.

IJFC had vandaag de jarige trainer Marcel van der Togt een mooi cadeau kunnen geven, echter het vergat te scoren en zodoende is het cadeau maar 1 punt. Omdat het derde geplaatste Wartburgia verliest blijft IJFC tweede, maar staat inmiddels 10 punten achter de nr. 1 Seastum, dat volgende week de tegenstander is in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10