Afbeelding
Foto: Paul van den Dungen

De Rank sluit jaar met Top-2000

Algemeen 190 keer gelezen

Paul van den Dungen

Thema: “Working on a dream”

De Mijn Kerk.NL Top 2000 kerkdienst vindt dit jaar alweer voor de vierde keer plaats in het kerkgebouw van de Protestante Gemeente De Rank aan het Bospad in Montfoort. Ieder jaar weer een hele organisatie die met veel voldoening ter hand wordt genomen.

Montfoort - Het is in 2014 als dominee Martha Verstoep samen met Peter Versloot de Top 2000 voor het eerst in De Rank organiseren. Inmiddels bestaat het organisatiecomité uit Martha Verstoep, Peter Versloot, Evert Versloot, Elles de Geest en Antoinette Sluijs.
Elles de Geest: “Deze dienst is voor iedereen toegankelijk en erg laagdrempelig. Ieder jaar wordt het drukker en mooier.” Antoinette vult aan door te zeggen dat er inmiddels sprake is van een ‘volle bak’. “Er komen gemiddeld zo’n 250 mensen op af. Zichtbaar is dat de mensen toch geraakt worden door de teksten en de muziek.”
Antoinette en Elles hebben de afgelopen weken heel wat nummers uit de Top 2000 beluisterd. Bijna in koor zeggen ze verwonderd te zijn hoeveel mooie teksten er in al die nummers te vinden zijn. En het maakt niet uit of het pop, hardrock, R&B of gewoon Nederlandstalig is. Bijna in ieder nummer zitten teksten die de mensen kunnen raken. En dat is ook een beetje de bedoeling. ‘Laat je raken’ door de persoonlijke verhalen van mensen, gerelateerd aan de muziek.
Dit jaar zijn er twee Montfoortse bands die ieder vier nummers uit de Top 2000 gaan spelen. Pretty Smalle en Hooked Up. Daarnaast worden er twee nummers via You Tube gedraaid en zijn het de Vinyl Boys die uit hun rijkelijk gevulde platenbakken nummers draaien. Dominee Martha Verstoep voorziet de nummers die gespeeld gaan worden van een gepaste toelichting. “Working on a dream” is dit jaar het thema van de Top 2000 Kerkdienst, die daar als een rode draad doorheen loopt. Juist de mensen die hun persoonlijk verhaal vertellen, maken het geheel intens compleet. De muziek die daarbij door hen is uitgekozen zorgt dan voor een erg mooi afgewerkt geheel. Een mooiere afsluiting van het jaar 2018 is bijna niet te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37