Oudewater met lege handen de feestdagen tegemoet

Algemeen 69 keer gelezen

Oudewater – CDW 2 – 4

De Oudewaternaren konden de winterse koude niet van zich afspelen, hun tegenstander uit Wijk bij Duurstede CDW kon ook al niet imponeren. De stand op de ranglijst deed vermoeden dat het wel een aardig potje zou worden, maar niets was minder waar. Een botsing binnen de minuut met de hoofden van Nick van den IJssel en Thijs Wiegers was al een vrij bizar begin en een snelle 0-1 achterstand na zo’n minuut of vijf werkte niet bepaald mee aan een positieve start. Wiegers moest overigens al zeer snel hierna wegens duizelingen ten gevolge van de eerder genoemde botsing gewisseld worden. Het vooral in de tweede helft warrige fluiten van de dienstdoende referee droeg ook niet bij tot een positief beeld van deze wedstrijd! CDW’s invaller Kurt Eren kon na een akkefietje met Djardo Boele een kwartier voor tijd met rood vertrekken, hoewel hier geel wellicht wat meer op zijn plaats was geweest. Het irritante gedrag en spel van de bezoekende nummer 10 zou eerder aanleiding hebben moeten geven tot verwijdering. CDW verstevigde zijn positie in de stand (4e) en Oudewater staat nog altijd op de zesde plek. Hoewel het eindsignaal niet als bevrijdend klonk kunnen de gastheren eindelijk hun rust nemen om de vele blessures te laten genezen, met het vervangen van maar liefst acht (basis)spelers was trainer Akkermans zeker niet te benijden. Overigens ging de complete Oudewaterse defensie inclusief doelman bij minimaal drie doelpunten niet geheel vrijuit.

Vijfentwintig minuten

Binnen ongeveer vijfentwintig minuten werd bij het eerste snelle doelpunt Ties van de Werf op snelheid geklopt door Ingmar de Wit (0-1, 7e min.), viel Kurt Eren in voor de geblesseerde Wiegers en deed gelijk van zich spreken, zijn harde schot werd door Kay van den Heuvel met moeite tot hoekschop verwerkt en kon Djardo Boele met een lichte overtreding en veel geluk de doorgebroken Pim Plantinga afstoppen. Binnen hetzelfde tijdsbestek verrichtte Van den Heuvel nog twee prima reddingen en scoorde Plantinga de 0-2 na onnodig geklungel voor het Oudewaterse doel (19e min.). Toen bij een corner ook nog eens iedereen onder de bal doorging, behalve Tim van Ravenhorst leek het pleit al beslecht (0-3, 26ste min.). Kort hierna scoorde Mike Rijsbergen echter de 1-3, na mooi samenspel en kwam er weer wat hoop in de Oudewaterse harten.

Ook geen geluk

Al snel in de tweede helft leek ook dat de mazzel die men soms nodig heeft de Oudewaternaren te ontbreken. Van den IJssel strandde, alleen voor het doel, op keeper Ibrahim el Salih en een snoeihard schot van Arno Baas werd door doelman, zei het met wat moeite, over de deklat heen getild. Zijn Oudewaterse collega had ook nog een fraaie redding op een ziedend schot van Ingmar de Wit. Het binnen de beruchte zestien meter neerleggen van een speler is al jarenlang niet toegestaan, toch “vergreep” een van de Wijk bij Duurstedelingen zich aan Menno Venhof met een penalty tot gevolg. Deze werd keurig benut door aanvoerder Wouter van Sprundel. (2-3,75ste min.). Venhof en Bart Griffioen waren, hoewel licht geblesseerd, toch ingevallen in een poging om nog minimaal een punt uit de wedstrijd te slepen. Maar het alles-of-niets offensief van de thuisploeg werd niet beloond en dat het geluk dan ook niet meezat moge duidelijk zijn. Geboden ruimte en wederom gestuntel achterin leidde kort voor tijd tot nog een doelpunt voor CDW (2-4)

Opstelling Oudewater:

Kay van den Heuvel, David Blankenburgh, Wouter van Sprundel, Ties van de Werf, Djardo Boele, Mike Snel, Nick van den IJssel, Arno Baas, Tim Goes, Sven Rietveld (Menno Venhof), Mike Rijsbergen (Bart Griffioen).

Het mooie doelpunt van onze pupil van de week Danny Houdijk was wel een hele mooie!

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.