Afbeelding

Bewogen jaar

Algemeen 205 keer gelezen

2018 was een bewogen jaar. Ik had de eer het schitterende logo van de Blokker op mijn borst dragen. Verkopen en rondlopen, af en toe wat recht zetten.

Begin februari trok in wederom naar Duitsland voor een voetbalwedstrijd, ditmaal in Gladbach, bij de plaatselijke Borussia. Een ijskoude, gure avond, met uiteindelijk een nipte nederlaag voor de thuisploeg. Het was ook het jaar van snuffelstages, zoals dat heet, bij het Parool en het Klokhuis. Twee uiteenlopende facetten van de brede takken van journalistiek en media heb ik met eigen ogen mogen ervaren. Het was ook een jaar voor weer niks voor mijn club. FC Utrecht verloor de finale van de play-offs, na knap vierde te zijn geworden, van Vitesse. Een seizoen lang alles gegeven en het op het moment suprême laten liggen.

Ik kijk met veel dankbaarheid terug

Maar ook was het een jaar van weer een jaar VWO overleven, want dat is het, beste mensen. En niet met de hakken over de sloot, maar gewoon met een prima lijst naar het examenjaar. En nu zit ik hier, in de beruchte zesde klas. De muziekavond, het pws, een nieuwe bijbaan, een nieuwe studie, slagen en een eventuele reis naar Liverpool. Het ligt allemaal in het verschiet, in 2019. Ik kijk met veel dankbaarheid terug op 2018. Ik was gezond, deed mijn best op school en ik deed waar ik veel van houd; veel voetbal kijken. 2019 wordt een uitdaging op zich, maar ik hoop toch in mei of juni de befaamde rood wit blauwe vlag te laten wapperen. Uiteindelijk om met dat certificaat te doen wat mijn ultieme wens is, journalist worden. Mijn voornemens zijn om geen uitdaging uit de weg te gaan en voor alles met een honderd procent inzet te gaan. Ook wil ik een steunpilaar zijn, voor zowel mijn vrienden als lieve familie. Lieve lezers, het gaat u goed en ik wens u het beste voor 2019.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 20 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13