Het bezoek van burgemeester Van Domburg kwam voor het gouden paar Lenie en Chris Janssen echt als een volslagen - maar leuke - verrassing. (Foto: Lysette Verwegen)
Het bezoek van burgemeester Van Domburg kwam voor het gouden paar Lenie en Chris Janssen echt als een volslagen - maar leuke - verrassing. (Foto: Lysette Verwegen)

Gouden huwelijk begon met stage in de klas

Algemeen 218 keer gelezen

Beduusd opende Chris Janssen vorige week de deur voor de burgemeester die met bloemen op de stoep stond. Hij verwachtte, samen met echtgenote Lenie, geen bezoek voor hun gouden huwelijk.

IJSSELSTEIN – Buren Linda en Niels hadden de verrassing geregeld. “Met een koffiesmoes hebben we ze thuis gehouden”, vertellen ze. En dan komen de verhalen los: van het huwelijk in Zuilen – om snel in Curaçao te kunnen gaan werken – tot hun banen in het onderwijs, waar ze elkaar leerden kennen. “Chris kwam al stagiair in mijn klas”, vertelt de bruid. Voor hem was het liefde op het eerste gezicht. “Maar ik dacht: ‘wat een uitslover’”, bekent de bruid. De rest is historie: ze zijn 50 jaar getrouwd, al ging werken in Curaçao niet door: “Het werd door rellen te gevaarlijk.” Een jaar na het wettelijk huwelijk trouwden ze voor de kerk. “Toen was het echt.” Het gouden paar bleef werken in het onderwijs, kreeg twee zoons en zijn met nog enkele buren al 47 jaar de eerste bewoners van hun huis in IJsselveld-West. Lenie studeerde 7 jaar Spaans en leest al jaren voor aan peuters op school. Chris weet meer van Herman van Veen dan Herman zelf en houdt zijn volledige archief bij. Het paar speelt fanatiek mahjong en reist graag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46