Heel veel doelpunten bij FCO tegen Barendrecht

Algemeen 98 keer gelezen

Oudewater – BVV Barendrecht 2, 4 – 7

Hoewel de verwachtingen aan Oudewaterse zijde niet echt hoog gespannen waren was de instelling van de mannen van Akkermans en Co. niet bepaald verkeerd. Het moeten opnemen tegen een (reserve)hoofdklasser welke als tweede team achter een elftal dat in de tweede divisie functioneert, deed de Oudewaternaren niet echt beven van angst. Vooral in de eerste helft werd er uitstekend partij gegeven met bij vlagen leuk voetbal, dat rechtvaardigde dan ook de ruststand van 2-2. Vooral het eerste deel van de tweede helft had Oudewater het wat moeilijker en ontbrak ze het ook aan het nodige geluk. Het herstel na zo’n 70 minuten voetbal was niet voldoende om de eindstand wat dragelijker te maken. Het ontbreken van zeven selectiespelers werd aan Oudewaterse kant prima opgevangen door de wel fitte spelers, zeker een compliment waard. Helaas kon de schrijver van dit verslag niet beschikken over de namen gekoppeld aan de nummers van de bezoekers.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren het vooral Bart Griffioen (schot over), Joost Miltenburg (schot gepareerd door de keeper) en Wouter van Sprundel (net onder de bal door) die het de Barendrechters moeilijk maakten. In de 5e minuut was het de nummer 11 van de bezoekers die na een vlot lopende aanval de 0-1 scoorde. Binnen twintig minuten was de stand weer gelijk, Sven Rietveld scoorde keurig na een pass van Simon la Lau (1-1) Kort nadat Van Sprundel en Ties van de Werf hun kansen hadden gemist deed de Barendrechtse rechtsbuiten dit niet (1-2, 25ste min.). Een minuut of tien later bereidde Bart Griffioen een uiterst fraai doelpunt voor, de maker was weer Sven Rietveld die dit echt heel mooi deed ( 2-2, 35ste min.) Kort hierna was daar zelfs de kans op een voorsprong voor de Oudewaternaren, maar Van de Werf ’s vizier stond niet scherp genoeg afgesteld.

Met vijf wissels begonnen de gasten uit Barendrecht aan de tweede helft, met een duidelijk betere veldbezetting zorgden ze er voor dat binnen dertien minuten invaller-doelman Arnold de Ruijter vier maal werd gepasseerd (2-6). Tussendoor hadden Griffioen en Van Sprundel niet dat beetje mazzel dat ze verdienden. Tim Goes scoorde de 3-6 uit een voorzet van Wouter van Sprundel (69ste min.) en de onder nummer 9 spelende spits van Barendrecht maakte er 3-7 van (75ste min.) . Uit een hoekschop in de voorlaatste minuut knikte Bart Griffioen de vierde treffer voor de Oudewaternaren binnen (4-7, 88ste min.).

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel (Arnold de Ruijter), David Blankenburgh (Walter van der Neut), Mike Snel, Joost Miltenburg (Bob Appels), Ties van de Werf, Simon la Lau, Mike Rijsbergen (Nick van den IJssel), Wouter van Sprundel, Tim Goes, Sven Rietveld, Bart Griffioen.

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46