Stormachtige winst MSV’19

Algemeen 108 keer gelezen

MSV19 ontving het Goudse Donk. De wedstrijd begon met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de deze week overleden moeder van één van de spelers van MSV19 (Paul Sluijs), ter gelegenheid waarvan de ploeg dan ook met rouwbanden om speelde.

De thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een goal van Timo Bakker, die slimmer was dan één van de Goudse verdedigers, die zich verslikte in de MSV-er die vervolgens met zijn eerste balcontact deze wedstrijd de 1-0 op het scorebord zette.

Erg lang mocht de Montfoortse ploeg echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten spelen verder wist Donkeriaan Tim Houdijk de bal achter MSV-goalie Wesley Oostrom te prikken en was het evenwicht in de stand hersteld.

Nadat een kopbal van Robin Stokman over het doel verdween en dezelfde Stokman een bal ineens op de slof nam, maar als resultaat hetzelfde kreeg als bij zijn eerdere doelpoging, viel de 2-1 voor de thuisclub toch nog en wel binnen het half uur spel. Opnieuw was Bakker de scorende speler en kwam ditmaal de assist op teamgenoot Mark Kemp te staan.

Nog voor rust wist Jort van Geffen een inzet te produceren, maar kon Donk-keeper Dennis Vogel een voet aan de bal krijgen.

Wouter Scholman wist zijn optreden in de eerste helft te bekronen met een mooie actie van waaruit een corner volgde, die Scholman vervolgens zelf maar net langs de verkeerde kant van de doelpaal kopte.

Hierna volgde een uitval van Donk, waarbij doelman Wesley Oostrom nog net de meubelen voor de thuisclub kon redden met een goede ingreep. De eerste helft eindigde met een door Donk-speler Mark van Doeland genomen vrije trap die vervaarlijk langs het MSV-doel gleed, maar geen schade kon aanrichten.

De tweede helft was nauwelijks van start gegaan toen Timo Bakker voor de derde keer deze middag scoorde, ditmaal geassisteerd door ploeggenoot van Geffen: 3-1. Een hattrick voor Bakker.

Diep in de tweede helft maakte, de verder verdienstelijk leidende, scheidsrechter van dienst, de heer Mulder, een kleine vergissing door een gele kaart te verstrekken aan MSV-speler Wouter Scholman, terwijl het juist deze speler was, die de boarding werd in-gekegeld door Donkspeler Zakaria.

Eventjes later kreeg MSV een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar was de inzet te zwak om doelman Vogel te kunnen verrassen.

Met nog zon kwartier op de klok had dit een uitstekend moment kunnen zijn om de winst definitief te maken, maar behield de wedstrijd toch nog enige spanning. De voort-tikkende klok werkte echter meer en meer in het voordeel van de thuisclub en echt uitgespeelde kansen wist Donk zichzelf niet te verschaffen, zodat thuisclub MSV’19 de 3-1 over de eindstreep kon trekken.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13