MSV’19 heerst op eigen veld

Algemeen 124 keer gelezen

Overtuigende thuiswinst MSV19.

Op eigen veld was het Montfoortse MSV19 deze zondag heer en meester en konden de bezoekers, Voorschoten’97, slechts met een paar speldenprikjes verweer bieden. Binnen twee minuten spelen kon Timo Bakker voor zijn club al de 1-0 aantekenen door de bal onder doelman van der Mijn te schuiven. Eventjes later werd spits Jort van Geffen gevloerd op de rand van het vijandelijke zestienmeter gebied en krulde Bakker vanuit de toegekende vrije trap de bal maar rakelings naast. Een schot van de deze middag in de basis begonnen A-junior Zino Belkada caramboleerde tot corner, waarna MSV19 vanuit de ontstane scrimmage niet tot een score kon komen.
Pas na een dikke twintig minuten spel leken de Voorschotenaren voor het eerst deze wedstrijd van zich te laten spreken, maar eindigt een corner in de handen van doelman Wesley Oostrom.
Voor het half uur verstreken was, was er sprake van een opwindende situatie, waarbij Jort van Geffen de bal verovert op één van de Voorschoten verdedigers, maar is de hoek te lastig geworden voor de MSV-spits om de doelman te kunnen passeren. De rebound vanaf de vuisten van van der Mijn gaat naast. Luttele minuten later lukt het van Geffen de bal mee te geven aan Timo Bakker, maar lukt het laatstgenoemde niet de bal voldoende te controleren, die over de zijlijn hobbelt.
Na 35 minuten versiert Wouter Scholman een corner, die de mee-geslopen MSV-verdediger Jesper Kolfschoten via binnenkant paal binnen werkt: 2-0.
Via hard werken krijgt vervolgens Jort van Geffen de bal mee en krijgt deze de bal voor het doel, waar echter nog net een verdediger de bal uit de doelmond kan tikken. In de tegenaanval komt Voorschoten-speler Roy Elligens een teenlengte tekort om zijn ploeg de aansluitingstreffer te schenken.
Nog voor rust scoort daarentegen MSV19 de 3-0: Jort van Geffen slalomt langs drie verdedigers en geeft ook doelman van der Mijn het nakijken.
Nog altijd in de slotminuten van de eerste helft krijgt Roy Elligens vanuit het niets de bal zomaar in de voeten gespeeld via MSV-goalie Wesley Oostrom en maakt de Voorschoten-aanvaller geen fout: 3-1.
Na hervatting van de wedstrijd krijgt Voorschoten een uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen, maar wordt een door Bennie Hoogewoning genomen vrije trap door MSV-middenvelder Hugo Peters tot corner gekopt. In de 51ste minuut kan Bart Vianen doortrekken tot op de achterlijn van Voorschoten97 en levert deze een prima voorzet af, afgemaakt door Jort van Geffen: 4-1.

Na zijn tweede doelpunt deze middag wordt de MSV-spits gewisseld voor Harm Oostveen, die zijn eerste actie net niet succesvol kan afsluiten, waarbij de bal voorlangs het lege doel verdwijnt.
Op het uur spel is er een rush van Timo Bakker die in de handen eindigt van doelman van der Mijn, waarna ook Bakker het speelveld verlaat en ruimte maakt voor Diego Konincks.

Een fel schot van Harm Oostveen kan door de doelman worden verwerkt, waarna in de daarop volgende situatie MSV-er Lars van de Berg vol op zijn enkel wordt geraakt en moet worden vervangen door Daan van de Poll, waarmee het aandeel A-junioren van deze wedstrijd op drie staat.
Een snel genomen vrije trap van Diego Konincks bereikt via Wouter Scholman teamgenoot Mark Kemp, maar deze kan de bal net niet ineens uit de lucht nemen, zodat hij wordt gedwongen de bal eerst onder controle te brengen, waarna de kans is verkeken omdat de Voorschoten-verdedigers zich bijtijds kunnen hergroeperen.
Ook een ziedend schot van Harm Oostveen stuit in de Voorschoten-verdediging terug, waarna de MSV-er nogmaals van zich laat spreken met een schot millimeters over de deklat van het Voorschoten-doel.
Met nog vijf minuten te spelen is het een voorzet van Mark Kemp, die met het hoofd kan worden afgerond door Zino Belkada, die hiermee zijn eerste goal in de hoofdmacht van MSV19 aantekent.
Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld, maar vanaf de aftrap is het Voorschoten, wat een penalty krijgt, die wordt binnengeschoten door Bennie Hoogewoning.

Nog was de koek niet op: vlak voor tijd opnieuw een voorzet van Wouter Scholman en een kopbal van Harm Oostveen, die zorgt voor een eindstand van 6-2, waarmee de Montfoorters een overtuigende winst op Voorschoten97 weten neer te zetten en de tweede winstpartij in deze competitieronde kunnen binnenslepen.

Met vriendelijke groet,

v.v. MSV19

Hans Kolfschoten

06 195 00 977

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 23 uur geleden
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23