IJsseloever speelster Sabine Goemans legt aan voor een slag op het doel van DSHC D1 Foto: Tony Buijse

Sterk optreden IJsseloever Dames 1

Algemeen 294 keer gelezen

Vorig week zondag speelde IJsseloever Dames 1 uit bij Breda, de nummer 1 in de poule. Breda won die wedstrijd met 2-0. IJsseloever Dames 1 staat, sinds vorige week, op een 9e positie in de poule, wat slechts een betrekkelijk veilige plek is. Ten opzichte van de nummer 8 is er een gat van 10 punten. Hudito Dames 1 staat met een gelijk aantal punten op de 10e positie, die uitzicht biedt op play-offs voor behoud in de Eerste Klasse of degradatie naar de Tweede Klasse. Roomburg en Dordrecht staan op de 11e en 12e positie, met respectievelijk 7 en 0 punten. Zo als het er nu dus naar uitziet strijdt IJsseloever met Hudito om die 9e plek in de poule.

Thuis op Sportpark IJsseloever krijgt Dames 1 het Dames 1 team van de Delftsche Studenten Hockey Club op bezoek. DSHC D1 staat op de 5e plek in de poule en is in de race voor play-offs voor promotie. Zowel IJsseloever als DSHC hebben de wedstrijdpunten dus hard nodig.

in het begin van de eerste helft speelt IJsseloever kort op de bal, blijft jagen en voert de druk meteen flink op. Het hockey speelt zich dan voornamelijk af op de helft van de Delftsche Studenten. Als na 10 minuten de druk minder wordt, ziet DSHC ruimte en mogelijkheden. De druk op het IJsseloever doel wordt dan groter. In de 18e minuut weet DSHC dan ook een mogelijkheid te benutten en scoort 0-1. DSHC blijft aanvallen weet mogelijkheden in de IJsseloever cirkel te creëren. In de 21e minuut ziet de scheidsrechter een overtreding en geeft een strafpush. IJsseloever keepster Anne Visser weet echter de bal te stoppen. Met 0-1 op het scorebord gaan de teams de rust in.
In de tweede helft gaat het spel op en neer. Er zijn mogelijkheden voor IJsseloever en voor de Delftsche Studenten. Met fraai hockeyspel, snelle passes en van tijd tot tijd hard spel, gaat het een periode op en neer. In de 31e minuut krijgt Esmee Jorge de bal van achteruit toegespeeld en slaat deze hard de cirkel van DSHC in. Daar kan Michelle Sennef de bal oppikken en weet deze over de keeper heen in het doel te slaan, 1-1. Twee minuten later weet DSHC de bal in het doel van IJsseloever te slaan. Echter heeft de arbitrage een overtreding van DSHC geconstateerd en keurt het doelpunt af.

IJsseloever D1 – DSHC D1: 1-1

Hudito D1 speelde thuis tegen Roomburg D1. Die wedstrijd eindigde ook in 1-1.
Na deze wedstrijdronde in de poule B van de eerste klasse staat Brede D1 nog altijd eenzaam bovenaan met 46 punten. Door het gelijkspel van Hudito behoudt IJsseloever Dames 1 de 9e positie in de poule.

De volgende wedstrijd van IJsseloever Dames 1 is op 5 mei, uit, tegen Zoetermeer D1.
De volgende thuiswedstrijd is op 12 mei. Dan speelt IJsseloever Dames 1 tegen Houten nummer 1. Deze wedstrijd begint om 12:45uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 18 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10