Afbeelding

Wethouder gooit first pitch honkbalseizoen Green Hearts

Algemeen 136 keer gelezen

Linschoten - Wethouder Herman van Wiggen (gemeente Montfoort) opende op zaterdag 20 april officieel het seizoen van honk- en softbalvereniging Green Hearts. Traditiegetrouw gebeurde dat met een zogenaamde first pitch, de eerste bal van het seizoen.

Van Wiggen, wethouder financiën, sport en cultuur, gooide de eerste bal vanaf de werpplaat bij de eerste thuiswedstrijd van de aspiranten van de Green Hearts. De aspiranten traden aan tegen de Falcons uit Lelystad.

De seizoensopening vond plaats op het onlangs grondig door de vereniging gerenoveerde honkbalveld op sportpark Rapijnen in Linschoten. Met het nieuwe veld zijn de honk- en softballers klaar voor het nieuwe seizoen, dat duurt van april tot oktober.

‘Als wethouder sport kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk sport voor een ieder is. Ik ben dan ook zeer onder de indruk van dit prachtige spel en hoe de vereniging het veld zelf heeft gerenoveerd. Samen de schouders eronder is hier letterlijk en figuurlijk aan de orde. Chapeau voor alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken!’, aldus van Wiggen.

Green Hearts heeft momenteel een pupillenteam, aspirantenteam, juniorenteam, seniorenteam en een senioren softbalteam. Alle jeugdteams zijn gemengd.

Green Hearts is een betrokken en gezellige vereniging waar honk- en softbal in een gezond en veilig klimaat gespeeld kan worden. De vereniging heeft ruim 65 leden, die woonachtig zijn in onder meer Linschoten, Montfoort en Woerden.

Iedereen is bij de honkbalclub welkom om een paar keer te komen meetrainen, een knuppel op te pakken en handschoen aan te trekken en te ervaren hoe mooi honkbal is. Honkbal is een sport voor jong en oud, dus iedereen mag mee doen: jongens en meisjes vanaf 4 jaar, ongeacht je ervaring of capaciteiten.

www.greenhearts.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10