Nabehandeling Aziatische tijgermug in Montfoort

Algemeen 68 keer gelezen

Montfoort - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) start vanaf deze week met de nabehandeling van de bestrijding van de Aziatische tijgermug. De direct omwonenden van de locatie Kargro op Heeswijk waar vorig jaar de Aziatische tijgermug is aangetroffen, zijn per brief door de NVWA geïnformeerd, zo meldt de gemeente Montfoort op haar website.

Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld of de tijgermug in Montfoort volledig is uitgeroeid. Eitjes van deze exotische mug kunnen een winter overleven en later uitkomen. Daarom start de NVWA op korte termijn twee nabehandelingen. Vanaf deze, de week van 30 april, bezoeken inspecteurs van de NVWA tuinen in het gebied rond de locaties waar vorig jaar tijgermuggen zijn gevonden. Zo nodig maakt een inspecteur een afspraak om de tuin of het bedrijfsterrein te inspecteren. De NVWA vraagt omwonenden om hun medewerking.

De inspecteurs van de NVWA controleren de tuinen op mogelijke broedplaatsen, plekken met stilstaand water, en verwijderen deze als dat kan. Als dat niet mogelijk is wordt de broedplaats bestreden met een larvendodend middel. Dit middel is ongevaarlijk voor mens en dier, aldus het bericht. ’’Groenten en fruit uit tuinen die in aanraking zijn geweest met dit middel kunnen gewoon worden gegeten.’’

Na enkele weken wordt de behandeling herhaald. Om de eventuele aanwezigheid van de tijgermug te controleren, plaatst de NVWA op verschillende locaties in de wijk ook muggenvallen met lokstoffen.

Denkt u een tijgermug gezien te hebben? Meld het dan aan de NVWA. Op de website van de NVWA (https://www.nvwa.nl/onderwerpen/muggen-knutten-en-teken) vindt u alle informatie ove deze mug, hoe u hem kunt herkennen en melden. De tijgermug is zuiver zwart-wit, heeft ongevlekte vleugels, een witte streep over kop en rug, en is kleiner dan 10 eurocent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 19 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13