Ruime zege Vrouwen IJFC op RVVH

Algemeen 173 keer gelezen

Na een lente-stop van 2 weken was het afgelopen weekend weer voetbalzaterdag. Na 4 verloren wedstrijden was het Vrouwenteam van IJFC gebrand op een overwinning. Met een bus vol supporters (o.a. speelsters en ouders van MO11-1 en MO13-1) werd al vroeg vertrokken naar Ridderkerk om daar te spelen tegen RVVH.

Al snel kwam IJFC door Tessa van Daalen op 0-1, echter deze snelle voorsprong gaf IJFC geen vleugels, want de thuisploeg kwam steeds beter in haar spel en kreeg ook enkele kansjes, waarbij keepster Tamara Kamps reddend moest optreden. Toch kwam IJFC op 0-2 door een fraai afstandsschot van Anne Bik. Op slag van rust kopte Petra Verbeek de 0-3 binnen, maar tot ieders verbazing werd het doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel.

Toen RVVH de 1-2 binnenschoot sloop er bij IJFC angst in de ploeg. Langzaam maar zeker kreeg IJFC weer meer balbezit en speelde steeds meer op de helft van de tegenstander. In de slotfase maakte Lois Spliet de 1-3 en Anne Bik nog de 1-4. Dit was de tiende overwinning van IJFC, maar dit was wel de eerste die met meer dan 1 doelpunt verschil werd gewonnen.

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46