Montfoort sluit af met winst op Geinoord

Algemeen 151 keer gelezen

Afgelopen zaterdag 26-05-2019 mocht Montfoort op bezoek bij Geinoord.
Geinoord was inmiddels zeker van nacompetitie wedstrijden om degradatie te ontlopen.
En Montfoort wist vooraf dat de uitslagen op de andere velden wel heel vreemd moesten zijn
om nog kans te maken op promotiewedstrijden.

Montfoort begon fris aan de wedstrijd en liet direct zien deze middag de betere ploeg te zijn.
Montfoort had in de eerste helft niets van Geinoord te vrezen totdat door geklungel op het middenveld
de spits van Geinoord vrij op doelman Vianen af kon gaan en de 1-0 aantekende.
Montfoort moest er een tandje bijzetten en kwam middels een terechte strafschop op 1-1.
Denny van Loen schoot de strafschop snoeihard tegen de touwen.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld waar Nicolai Verbiest zijn afscheidswedstrijd opsierde
met een schitterend snoeihard genomen vrije trap waar de keeper zijn handen niet voldoende achter kon krijgen.
Dit betekende in de 70ste minuut de verdiende 1-2.
Na deze goal had Montfoort nog verschillende kansen om het duel in het slot te gooien maar de 3de goal viel niet meer.
Montfoort wist in het vervolg ook Geinoord van scoren af te houden waardoor de uitslag 1-2 werd.

Op de andere velden bleken de uitslagen gunstig te vallen voor Montfoort,
maar door het grote verschil in doelsaldo kon nacompetitievoetbal voor promotie naar de hoofdklasse niet bereikt worden.
Zo moest Montfoort 3 weken geleden nog naar beneden kijken om niet tegen degradatie te moeten knokken
was het na 3 op rij gewonnen wedstrijden een prima afsluiting van het seizoen en werd zelfs een gedeelde derde plek behaald.
Met 40 punten en deze gedeelde derde plek heeft Montfoort alsnog
een positie bereikt waar voor aanvang van het seizoen misschien wel voor getekend zou zijn.

De laatste training is inmiddels ook geweest waardoor een lange zomerstop ons wacht.
Eind juli zal de selectie weer starten met de trainingen en oefenwedstrijden
om er in september weer vol tegen aan te kunnen.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10