FC Oudewater verlaat het bekertoernooi

Algemeen 139 keer gelezen

Oudewater- Op woensdagavond toog FC Oudewater naar Leidschendam om het daar op te nemen tegen de jonge talenten van hoofdklasser RKAVV. Oudewater verloor met 3-1.

Hoewel de gastheren de eerste twintig minuten een overwicht hadden, kreeg Oudewater de betere kansen. Al na drie minuten had Mike Rijsbergen de openingstreffer op de linkerschoen, maar de RKAVV-goalie hield knap zijn doel schoon. In de 7e minuut scoorde Sven Rietveld de 0-1, althans zo leek het. De scheidsrechter honoreerde het vlagsignaal van zijn assistent, waarmee de 0-0 op het scorebord bleef.

KKAVV-2 probeerde met een roulerend middenveld en vaardig combinatievoetbal de Oudewaterse defensie uit elkaar te spelen. Toch was het uiteindelijk een lange bal door het centrum die de 1-0 tot gevolg had. Op dat moment was de wedstrijd al gekanteld, want FCO had een duidelijk overwicht. Nog voor de rust stelde Oudewater orde op zaken; een directe vrije trap werd prachtig in de kruising geschoten door Jasper Kooman.

Na de thee leek een Oudewaterse overwinning niet ondenkbaar, met een elftal waarin maar liefst zeven basisspelers ontbraken. Veel spelers kregen van trainer Akkermans de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Maar in de vijftigste minuut gooide RKAVV roet in het eten door met een gemikte kopbal de 2-1 aan te tekenen. FCO drong verder aan, maar tot goede kansen kwam het niet. Jesper van der Zwart maakte een ongelukkige invalbeurt. Een overtreding op de uitblinkende RKAVV-rechtsbuiten koste hem geel en de vrije trap die daar uit voortkwam werkte hij in eigen doel. De 3-1 stand stond ook in de 90e minuut nog op het scorebord en daarmee verlaat FC Oudewater het bekertoernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25