Oudewater blijft rode lantaarn bespaard

Algemeen 85 keer gelezen

CVC Reeuwijk – Oudewater 1-0

Geen drukfout op het wedstrijdformulier. Het jaartal 1972 dat tussen haakjes achter de naam Marco Bouwmeester stond was conform de waarheid. Een 47-jarige linkerspits die zonder al teveel fantasie de vader had kunnen zijn van enkele verdedigers bij fusieclub Oudewater. De youngsters aldaar konden bogen op 2000 als geboortejaar, terwijl Menno Venhof met 31 jaar de ‘veteraan’ aan Oudewaterse zijde was. Naast Bouwmeester functioneerde Moussa Kallisse (36 jaar) als tweede spits en zorgde de slechts 24-jarige Sven de Jong voor de bevoorrading van dit door de wol geverfde tweetal. De Oudewaterse verdediging had er bij vlagen de handen vol aan, met name als de Reeuwijkers er een counter uit persten. Dat deden ze bijvoorbeeld in de 41e minuut van de eerste helft, toen balverlies van FCO-aanvaller Bart Griffioen het startsein was van een tegenaanval. Drie balcontacten later lag de bal achter doelman Arnold de Ruyter en had het eerdergenoemde trio zich van zijn taak gekweten met Moussa Kallisse als bekroner van de aanval over drie schijven; 1-0. De voorsprong was meer dan verdiend, want de thuisploeg presteerde in het eerste bedrijf -met de wind in de rug- beter dan de gastheren die het van meet af aan moesten stellen zonder Wouter van Sprundel en Sjoerd Wiltenburg.

Niets gecrëerd

In de aanvangsfase speelden beide partijen wat aftastend. Oudewater koos aanvankelijk voor de diepe bal door en over het centrum. Dat leverde niet het beoogde effect op doordat de Reeuwijkse defensie in de luchtduels goed uit de verf kwam. In die fase was Marco Bouwmeester aan de overzijde nog het dichtst bij de openingsgoal, maar miste hij de voorzet van De Jong op een haar. Oudewater kwam geheel niet toe aan het creëren van mogelijkheden. De aanvalsopzetten raakten steevast in ongerede door foutieve passes. CVC-doelman Ruben van Delft kwam werkelijk geen moment in de problemen. Dat gold ook voor zijn evenknie De Ruyter die slechts handelend behoefde op te treden bij een tweetal hoekschoppen, een slimme loopactie van Bouwmeester en een inzet van Kallisse in de 38e minuut. Drie minuten nadien viel de openingsgoal en liet de doelpuntenmaker van dienst het in de 44e minuut lelijk afweten na een snelle uitval van de gastheren. Kort daarna klonk het signaal voor de rust, maar niet nadat doelman Van Delft koppend buiten de zestien een gevaarlijke situatie had geklaard.

Wissels

Joost Miltenburg verscheen na de hervatting centraal op het middenveld en Sven Rietveld bleef achter in de kleedkamer. Miltenburg bracht al in de 49e minuut Laurens de Vor in scoringspositie maar handelend optreden van doelman Van Delft voorkwam de gelijkmaker. Voor en na deze mogelijkheid miste De Jong de kans op 2-0 en vloog een voorzet van dezelfde speler voorlangs het Oudewaterse doel zonder dat ook maar iemand het leder wist te beroeren. Ook Bouwmeester deelde even nadien in de malaise, zijn ploeggenoot Storij haalde de eerste gele kaart van de wedstrijd binnen en Menno Venhof liet eveneens een mogelijkheid op de gelijkmaker aan zich voorbijgaan. In de 64e minuut maakten Djardo Boele (voor Jasper Kooman) en Mike Rijsbergen (voor de aangeslagen De Vor) hun entree. Enig nieuw elan leek merkbaar en een hoekschop, een voorzet van Nick van den IJssel, een ‘omhaalvoorzet’ van Venhof en een door Van den IJssel getrapte hoekschop die door het Reeuwijkse doelgebied vloog, leken voor CVC een teken aan de wand.

Clownesk

Nadat Bouwmeester nog even clownesk -acteren dat een vrije trap al genomen was- de aandacht op zich gevestigd had, wisten de bezoekers gejaagd door de wind nog wel een zestal corners in de boeken te krijgen. Het doelpunt bleef echter uit. Nick van den IJssel zag de bal via een tegenstander op het dak van het doel belanden en een kopbal van Menno Venhof (op aangeven van Ivo Anbergen) werd met een ultieme beweging door de goalie over de lat gewerkt. Dat laatste was in de 88e minuut. Onderwijl wist CVC’er Lorenzo Stolwijk na zijn ploeggenoot Storij en voor Marco Bouwmeester een gele kaart te behalen en onderging de Oudewaterse invaller Boele eenzelfde lot. Moussa Kallisse had eerder (minuut 85) de wedstrijd volledig op slot kunnen gooien. Hij liet dat na. Na 94 minuten hield de goed leidende scheidsrechter Kaijen het voor gezien.

Omdat ook fusieclub Oegstgeest geen punten binnenhaalde, bleef Oudewater de laatste positie bespaard. Volgende week is Oegstgeest de thuis de tegenstander. Deze wedstrijd is omgezet in verband met de festiviteiten rond de carnavalsprins van 2020. Het binnenhalen van de punten wordt met de week urgenter, mede gezien het feit dat er in de aanvang van de competitie met name gespeeld is tegen ploegen uit het rechterrijtje.

Opstelling Oudewater; Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Job Anbergen, Jasper Kooman ( Djardo Boele), Jesper van der Zwart, Ivo Anbergen, Laurens de Vor ( Mike Rijsbergen), Sven Rietveld ( Joost Miltenburg), Menno Venhof, Bart Griffioen, Nick van den IJssel.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 23 uur geleden
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10