Montfoort - Zaterdag 02 november ging Montfoort SV’19 op bezoek bij Nieuw Lekkerland.
De ploeg die de week ervoor voor het eerst puntverlies opgelopen had tegen het sterke Kloetinge.
Alle reden dus voor de Montfoortenaren om de mouwen op te stropen.

Aangekomen in Nieuw Lekkerland bleek dat de herfststorm flink aan het opzetten was.
De harde wind blies schuin over het verouderde kunstgrasveld
waardoor goed voetbal een lastige opgave werd.
Montfoort SV’19 probeerde nog verzorgd voetbal te spelen waar de gastheren vanaf minuut 1
de bal naar voren pompten en er als jonge honden achteraan renden.
In de 10de minuut een vrije trap voor Nieuw Lekkerland die maar weer eens met de wind in de rug voor de pot geslingerd werd.
Prompt werd deze door alles en iedereen gemist en belande zo in het doel.
Een flinke domper voor Montfoort SV’19, maar de rug werd gerecht en het veldoverwicht bleef.
In de tweede helft zou de wind voor de Montfoortenaren gunstiger komen te staan.
In de 60ste minuut was het dan ook Denny van Loen die na een lange bal van keeper Jack Wilson
alleen voor de keeper kwam en de bal rustig in het netje lepelde.
De 1-1 stond op het bord en Nieuw Lekkerland kwam vrijwel niet meer van de eigen helft af.
Dit was dan ook de periode waarin de overwinning binnengesleept kon worden.
Montfoort SV’19 kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen maar het zat wederom niet mee.
Een hard schot van Daan vd Poll kwam precies op het hoofd van een verdediger die de bal van de lijn kon werken.
Ook aan de andere kant moest uitgekeken worden dat er uit 1 van de spaarzame counters gescoord zou worden.
Al met al een moeilijke wedstrijd waar een dik verdiend punt mee naar huis werd genomen.
Met een gedeelde 6de plaats is de weg omhoog weer gevonden
en is duidelijk geworden dat de verschillen klein zijn in de eerste klasse C.

Komende zaterdag komt de grote titelfavoriet en koploper Kloetinge op bezoek in Montfoort.
De mannen van Bart Schreuder zullen weer vechten als Leeuwen
om te kunnen verrassen en de ongeslagen status van de Zeeuwen af te nemen.
De wedstrijd begint om 14:30 uur

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13