Afbeelding

Blije reacties op eerste RecycleSint Speelgoedruilbeurs

Algemeen 181 keer gelezen

Oudewater - Afgelopen vrijdag 15 november was de eerste RecycleSint in Oudewater. De deelnemers hadden allen hun speelgoed s’ochtends ingeleverd bij het Cultuurhuis, waarna Yvonne Verbeij, organisator van het evenement, met hulp van enkele deelnemers het speelgoed op categorie gelegd had. Hierdoor ontstond er een duidelijk overzicht, van heel veel speelgoed.

‘s Avonds liep de hal van het Cultuurhuis al snel vol en rond 20.10 uur deed Yvonne een welkomstwoordje en gaf ze de spelregels nog even aan. Bij binnenkomst kreeg iedereen een bigshopper om daarna heerlijk gratis speelgoed uit te zoeken. Wanneer nodig mochten de deelnemers een extra tas of twee erbij pakken. Met als resultaat dat iedereen met gevulde tas(sen) naar huis toe ging en sommige zelfs twee keer moesten rijden om het speelgoed thuis te krijgen.

Yvonne had in samenwerking met de voedselbank een afspraak gemaakt om ook die doelgroep de kans te bieden wat leuks uit te zoeken voor de decembermaand. Daar is goed gebruik van gemaakt.

Rond 21.15 waren de laatste deelnemers vertrokken en kon het laatste beetje speelgoed weer ingepakt worden. Nog wat uitzoekwerk volgde, want er vertrokken nog twee dozen naar de Yellowbellies voor de peutergroep, de overgebleven boeken gingen naar de boekenverkoop van de kerk en al het overig werd opgehaald door Stichting Linquenda.


Yvonne kijkt met een overweldigend, gelukkig gevoel terug op de organisatie van de RecycleSint. De blije reacties van alle deelnemers (bij elkaar waren dat er 45!) aan het einde van de beurs maar ook later via persoonlijke bedankjes zeggen haar genoeg. Volgend jaar weer!
Maar dan hopelijk in een grotere zaal om nog meer deelnemers uit te kunnen nodigen en nog meer kinderen een duurzame decembermaand te gunnen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 uur geleden
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09