Thomas, te midden van de draaiboeken, speelt de jonge Kasper in de 16-delige televisieserie 'Dit Zijn Wij'   (Foto: Paul van den Dungen)
Thomas, te midden van de draaiboeken, speelt de jonge Kasper in de 16-delige televisieserie 'Dit Zijn Wij' (Foto: Paul van den Dungen)

Thomas (11) uit Montfoort is jonge Kasper in tv-serie ‘Dit zijn wij’

Algemeen 405 keer gelezen

This Is Us, een Amerikaanse dramaserie bedacht door Dan Fogelman, kwam in 2016 voor het eerst in Amerika op de buis, maar is inmiddels bijna toe aan de vierde reeks. De Nederlandse versie heet ‘Dit zijn wij’. Daarin staan de levens centraal van drie dertigers die ieder op hun eigen manier worstelen met alledaagse beslommeringen.

Montfoort - De drie hoofdrolspelers hebben in de serie ook allemaal een jongere uitgave. Voor Kasper is dat de 11-jarige Thomas van Gent uit Montfoort. Voor hem begon het toneelspelen al in groep 3 van de Howiblo. Thomas: “Dat was het kerstspel, waarin ik Jozef speelde. Het was wel een spel, maar het was erg leuk om te doen en ik wilde dat wel vaker doen.” Het is zijn moeder Areke die Thomas inschrijft en een foto opstuurt naar castingbureau ‘Elske’s Kast’. Lange tijd blijft het stil tot er twee jaar geleden tijdens de wintersport een telefoontje kwam. Het castingbureau wilde graag zien of Thomas er nog op leek. Daarna begon het balletje te rollen. Zowel Kasper als zijn moeder kwamen in een totaal onbekende wereld terecht. Daar ontmoette Thomas de twee andere kinderen die met hem de jeugdige hoofdrolspelers vertolkten.

Voor de kinderen was er op de set een speciale kinderbegeleidster. Thomas: “Het was best wel gaaf. Iedereen was aardig. De draaidagen duurden soms wel een beetje lang en we moesten ook vaak op een andere locatie zijn. Mijn moeder bracht mij dan. We kregen kleding uit de jaren ‘80 en ‘90 en zelfs mijn haar werd een keer geknipt. Regisseur Mark de Cloe is een hele aardige man, die op de set heel helder en duidelijk is. Onze ouders in de serie zijn Vincent van der Valk (Johan) en Fockeline Ouwerkerk (Anna).” Kay Greidanus is de oudere Kasper en Thomas de jongere versie. Thomas vond de scene in het zwembad wel indrukwekkend. “Daar, onder water, was het allemaal toch wel spannend, maar de regisseur was erg tevreden en je wordt naar dat moment toe heel goed begeleid.” Het is nog niet zeker of er een vervolg komt. Thomas maakt dit jaar de basisschool af en leeft zich uit op zijn tweede passie, zijn drumstel.

Sinds 14 november is de serie ‘Dit Zijn Wij’ te zien bij KRO-NCRV iedere donderdag om 20.35 uur op NPO 1. De 16-delige dramaserie volgt een aantal unieke karakters die worstelen met hun persoonlijke uitdagingen. De serie wisselt steeds af met momenten uit 1980 en later. Dat betekent dat er voor ieder karakter naar een jongere versie werd gezocht. Thomas van Gent uit Montfoort vertolkt hierin de rol van de jonge Kasper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13