Aardig voetbal, slecht resultaat FC Oudewater

Algemeen 112 keer gelezen

Oudewater - De volgende ronde halen in de bekercompetitie is direct al ver weg voor de Oudewaterse elf na de 4-2 nederlaag bij Quintus.

. Soms erg goed voetbal werd afgewisseld door een paar defensieve blunders, voeg daarbij het stevige en sterke verdedigende werk van Quintus met doelman Jeffrey Vis aan het hoofd en zie daar… de eerste nederlaag in deze bekercompetitie. Overigens tekenend voor de wedstrijd was het aantal gele kaarten (4) en een rode kaart (2x geel) voor de Westlanders, Oudewater hield het kleurloos vandaag.

Binnen een paar minuten zorgden de Oudewaterse voorwaartsen voor de nodige spanning, met veel aanvallend geweld werd het Kwintheulse doel opgezocht, maar inzetten van Sven Rietveld, Wouter van Sprundel en Nick van den IJssel vonden niet het doel. De eerste aanval van Quintus was wel gelijk goed raak! Een fout achterin deed Angelo Zwirs alleen voor doelman Thimo van der Mueren en die werd door een simpel lobje gepasseerd (18e min. 1-0). Het snelle antwoord kwam van Nick van den IJssel, na een goede pass van Niek Sluijs rondde eerstgenoemde keurig af (19e min. 1-10).Oudewater had de boel aardig onder controle op het middenveld ondanks harde werken van de Westlandse nummer 10 Remco van der Knaap. Zijn inspanningen werden in de tweede helft slechts beloond met een vroegtijdig eind van de wedstrijd (rood). De tweede echte aanval van de thuisploeg eindigede in eerste instantie in een vrije trap op zo’n meter of 18, de heer A. Zwirs meldde zich voor het nemen en chapeau, het werd een zeer fraai doelpunt (22ste min. 2-1). Na wederom een defensief slippertje werd het zelfs 3-1 , het was weer een boogballetje, in dit geval van Tim van der Meer, dat de Oudewaterse goalie verraste (3-1) . Achtereenvolgens werden er diverse kansen om zeep geholpen aan de overzijde van het veld en pareerde doelman Vis zeer fraai een vrije trap (Niek Sluijs).

Met drie wissels aan Oudewaterse kant werd er aan de tweede helft begonnen. E.a. bedoeld om iets aan de stand te veranderen maar vooral ook om te kijken wat er in de toekomst nog meer mogelijk is binnen de Oudewaterse gelederen. Voor trainer Alex Redel was dit immers ook de eerste echte wedstrijd met FC Oudewater. Weer begon de FC aanvallend en weer liepen ze tegen de Kwintheulse muur aan, schoten van Bart Griffioen en Nick v.d. IJssel werden gepareerd en een inzet van Rietveld verdween in de handen van keeper Vis. Bij een snelle uitval viel de score nogmaals aan de overzijde van het speelveld, Rob Bubsbergen tekende voor de 4-1 (51ste min.). Met nog zo’n kleine twintig minuten te gaan werd het nog 4-2 door Ivo Anbergen. Hierna was het alle hens aan dek voor Quintus, inmiddels met 10 man na de bewuste rode kaart voor Van der Knaap. Alle pogingen, en dat waren er veel, werden echter niet beloond en na een minuut of 93(inclusief 30 sec. voor een schoenenwissel) floot scheidrechter Merkestein af. Conclusie tot nu toe, Oudewater is een goed voetballende ploeg, maar kan geen vuist maken.

Opstelling Oudewater: Thimo van der Mueren, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Niek Sluijs (Joost Miltenburg), Djardo Boele, Simon La Lau, Wouter van Sprundel (Bart Griffioen), Ivo Anbergen, Menno Venhof (Lars Janmaat), Sven Rietveld (Marc Oosterwijk), Nick van den IJssel.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10