Ria van Hooijen-Bos maakte vele malen de gang 'naar boven'. Vorige week voor het laatst, toen Roy van Rooyen en collega Scott, van Terberg Totaal Installaties, de webcam loskoppelden. (Ingezonden foto)
Ria van Hooijen-Bos maakte vele malen de gang 'naar boven'. Vorige week voor het laatst, toen Roy van Rooyen en collega Scott, van Terberg Totaal Installaties, de webcam loskoppelden. (Ingezonden foto)

De IJsselsteinse ooievaars zijn gevlogen

Algemeen 245 keer gelezen

De warme maanden zijn voorbij en de ooievaars zijn gevlogen. Vorige week werd ook de webcam van de basiliektoren gehaald. En dat was even wennen voor de trouwe volgers.

IJSSELSTEIN – Dankzij de webcam van Terberg Totaal Installaties en het YouTube-kanaal van Isis Jewels werden de ooievaars vanaf 15 maart door velen gevolgd; vanaf de prille liefde tussen Bas en Lieke, de vijf eieren en het uitvliegen van Grote Dons. De laatste weken is alleen Bas nog regelmatig ’s nachts op het nest. “Terberg heeft de webcam weer nodig en omdat het steeds vroeger donker wordt is er nog weinig te zien”, vertelt initiatiefnemer Ria Hooijen-Bos. Ze geniet na van alle hartverwarmende medewerking; van ooievaarsdeskundige Piet van Andel, Terberg, Isis Jewels, koster Wil van Doorn, de brandweer, gemeente en kerkbestuur, Plus en Zuccotto. “Allemaal zo betrokken, net als iedereen die van de ooievaars genoot en prachtige foto’s op onze Facebookpagina plaatsten.”
Ria gaat niet stilzitten. “We gaan kijken of een tweede nest mogelijk is in of nabij het Kasteelpark en eventueel op het wiel van de Rijpickerwaard. Daar moet veel voor geregeld worden en we hopen weer op steun en medewerking.” Volg het nieuws op de Facbookpagina Ooievaars IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10