Afbeelding
Aangeboden door Chordify

Muziekdocumentaires om kippenvel van te krijgen

Algemeen 144 keer gelezen

Zin in een heerlijke lange avond streamen, maar met een muzikale twist? Er zijn genoeg opties om te streamen. Maar de ene documentaire is de andere niet. Daarom zet Chordify drie documentairs op rij waar je zeker kippenvel van krijgt. Want dit Nederlandse muziekplatform deelt graag de beste documentaires met je. Zo kom jij zeker het weekend lekker door. 

808 

Technologische uitvindingen hebben zeker invloed op muziek. Denk maar eens aan elektrische gitaren en versterker en natuurlijk het begin van elektronische muziek. De elektronische muziek heeft zelfs zijn eigen universum tegenwoordig. 

De fabrikant Roland speelde hierin een belangrijke rol in de jaren 80. De 808 drummachine veranderde muziek. Deze uitvinding had een specifieke sound die veel teweeg bracht en nog steeds in volle bloei is. In de documentaire 808 vertellen muzikanten, zoals de Beastie Boys, wat de Roland 808 voor hen betekende. Geniet van nostalgie en een stukje geschiedenis. 

A band called Death 

Mainstream muziek is lekker toegankelijk en niet elk genre wordt graag geluisterd. Maar een podium voor muzikanten die niet het standaard plaatje passen is er niet vaak. A Band Called Death gaat over een jonge groep Afro-Amerikaanse broers die hun leven wijden aan rock ‘n roll. Dit klinkt niet bijzonder, maar dit gebeurt in een tijd dat deze muziek nog toebehoorde aan de ‘witte jongens’. 

Na jaren van afwijzing heeft de band een platform gekregen. Met de bewaarde mastertapes op zolder en is nu het moment eindelijk daar. Een echt podium voor deze band met een mooie documentaire. 

Sound city 

Lang geleden moesten artiesten en muzikanten gewoon naar een studio om hun muziek op te nemen. Tegenwoordig kan dit zeker anders. Sommige studio’s stonden bekend om hun specifieke sound. Wat hebben de platen van Nirvana Nevermind, Guns ‘n Roses Appetite for destruction en Johnny Cash’s Unchained met elkaar gemeen? Deze albums zijn allemaal gemaakt in dezelfde studio. En deze plek was speciaal voor veel muzikanten. 

De studio waar het om gaat is; Sound City Studios. Geniet in Sound City van een show en rock ‘n roll. Ontdek de magie van deze studio. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13