GGD Regio Utrecht richt vaccinatiepunt in bij Expo Houten

Algemeen 98 keer gelezen

Uiterlijk maandag 11 januari start GGD regio Utrecht met het vaccineren van zorgmedewerkers in Expo Houten. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf 4 januari ontvangt deze groep een uitnodiging van hun werkgever.

Een onderdeel van de voorbereidingen is het vinden en inrichten van de locaties voor de COVID-19 vaccinatie. Een locatie moet voldoen aan een aantal landelijke richtlijnen. Belangrijkste eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, uitgevoerd kan worden. Daarnaast is van belang dat de locatie ‘COVID-19-proof’ is. De locatie Expo Houten wordt alleen gebruikt voor vaccineren. Het is belangrijk om bezoekers van testlocaties en vaccinatielocaties gescheiden te houden. Daarnaast is de locatie goed te bereiken en heeft een centrale ligging.

Jaap Donker, Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht a.i.: “Wij zijn blij dat we vanaf januari kunnen starten met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen.  Het is een belangrijke stap in de strijd tegen het virus en het beschermen van kwetsbare inwoners in de regio Utrecht. We zijn volop bezig met de voorbereidingen en werken 7 dagen per week door zodat we uiterlijk 11 januari klaarstaan om te vaccineren.”

In de landelijke vaccinatiestrategie staat wie er wanneer gevaccineerd wordt. Het ministerie van VWS bepaalt deze vaccinatiestrategie in Nederland. De GGD’en zorgen ervoor dat de zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen voor het vaccineren, een afspraak kunnen maken. Op de locatie vaccineert de GGD de zorgmedewerkers en registreert wie welk vaccin toegediend krijgt. Naast GGD regio Utrecht starten ook GGD-regio’s Hart voor Brabant en Rotterdam Rijnmond uiterlijk 11 januari met vaccineren. Vanaf 18 januari wordt er op 25 locaties in Nederland gevaccineerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10