Zo zijn er al gasten die komen schilderen, bloemschikken, of gewoon een kopje koffie komen drinken. (Eigen foto Inloophuis)
Zo zijn er al gasten die komen schilderen, bloemschikken, of gewoon een kopje koffie komen drinken. (Eigen foto Inloophuis)

Inloophuis ‘Leven met kanker’ tijdelijk 1 op 1

Algemeen 167 keer gelezen

Veel van haar gangbare programma-onderdelen liggen stil vanwege de lockdown, maar het Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden blijft deze periode open voor gasten die behoefte hebben aan een activiteit, een kopje koffie en een praatje. Veilig en op kleine schaal.

Woerden/Regio - Zo zijn er al gasten die creatief werken, bloemschikken, schilderen, reiki krijgen of gewoon een kopje koffie komen drinken, net waar zij behoefte aan hebben. Wel moet alles op afspraak, want het inloophuis kan per dag twee gasten en een vrijwilliger tegelijk ontvangen. ‘’Wat we aanbieden, doen we uiteraard met in achtneming van de RIVM-richtlijnen. De ruimte is zo ingericht dat de gasten en de vrijwilligers elkaar op veilige afstand kunnen ontmoeten en een bescheiden activiteit doen, 1-op-1.’’

Inloophuis ‘Leven met kanker’ is in Woerden en omstreken de ontmoetingsplaats voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Gastvrouwen en gastheren zorgen voor een gezellig huis om gewoon even in-te-lopen. Mensen, die de diagnose kanker krijgen, gaan al snel een medische molen door, waarbij er niet werkelijk tot hen doordringt wat er gebeurt. Het Inloophuis biedt dan mogelijkheden voor ontspanning. ‘’Na de behandelperiode denkt de omgeving vaak: Het is voorbij, we gaan door. Juist dan komt bij de patiënt binnen wat er allemaal is gebeurd en is er de behoefte aan mentale verwerking. In ons huis heeft men aan een half woord genoeg om dit te begrijpen.’’
Als gast van het Inloophuis bepaal je zelf wat je doet: meedoen aan een activiteit of alleen een kopje koffie drinken. Gasten zijn vrij in wat zij wel en niet aan verhalen met anderen willen delen. ‘’Wil een gast zijn of haar verhaal kwijt, dan is er altijd een luisterend oor. Alles mag, niets moet. Ook voor gezinsleden, vrienden en familie staat ons huis open.’’
Naast uiteenlopende ontspanningsactiviteiten biedt het inloophuis onder meer bijeenkomsten ‘Verlies van een dierbare’ en een Kids Club. Maandelijks is er een speciale mannenochtend.

In deze tijd is het inloophuis ‘Leven met kanker’ aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden in principe iedere ochtend van de werkweek geopend. Dus wie behoefte heeft aan een bepaalde activiteit of aan een praatje, kan contact opnemen. Mailen of bellen om een plekje te reserveren is dus noodzakelijk. Dat mag via email info@inloophuislevenmetkanker.nl, of telefonisch via 0348-447643 of 06-14004496.


Voor alle informatie over het inloophuis: www.inloophuislevenmetkanker.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00