Evie van Leeuwen met jurylid Kiki Schippers na de bekendmaking bij de Sint Bavoschool in Harmelen.
Evie van Leeuwen met jurylid Kiki Schippers na de bekendmaking bij de Sint Bavoschool in Harmelen. Foto: Onno Schmitz

Evie uit Harmelen overtuigt als dé regionale voorleeskampioen

Algemeen 452 keer gelezen

Anders dan anders maar niet minder spannend: de Voorleeswedstrijd van Het Groene Hart ging dit jaar zoveel mogelijk digitaal. Maar liefst zeventien scholen uit de regio deden mee. Ook uit Oudewater, Montfoort en Linschoten. Maar de winnaar werd Evie van Leeuwen van de Sint Bavoschool in Harmelen.

Regio - Alle zeventien scholen stuurde een voorleesfragment van hun schoolkampioen naar de Bibliotheek Het Groene Hart. De speciaal gekozen jury boog zich over de meeslepende voorleesvideo’s en koos uiteindelijk de winnaar. De feestelijke bekendmaking vond vorige week woensdag live plaats met jurylid Kiki Schippers, cabaretier en dochter van schrijfster Tosca Menten. De overige juryleden waren enthousiast voorlezer Rob van Amerongen, tevens taalvisitevrijwilliger en voormalig directeur van een basisschool, en Marry Didden, ook een gepassioneerd voorlezer. Een passende jury die met veel aandacht en een beetje onderling ‘vechten’ uiteindelijk samen de winnaar kozen.

Verbluffend goed

Nadat de jury met de handen in het haar zat vanwege alle goede kandidaten, hebben ze samen de winnaar gevonden: Evie van Leeuwen van de Sint Bavoschool in Harmelen. “Er wordt verbluffend goed voorgelezen. Het is bijna of je naar het theater gaat”, vond jurylid Kiki Schippers. En Rob van Amerongen: “Je werd binnen no-time het verhaal ingezogen.” Ook Marry Didden noemde Evie een terechte winnaar. De leerlinge van groep 7 wist de jury te overtuigen met haar spannende en meeslepende manier van voorlezen uit Aurea de wilde pony van Christine Linneweever, een ontroerend paardenboek over een wilde pony.

Voorbode

Deze regioronde met scholen uit Harmelen, Woerden, Oudewater, Montfoort, Linschoten en Zegveld was de voorbode voor de provinciale wedstrijd en de landelijke finale. Evie gaat nu de regio Het Groene Hart vertegenwoordigen bij de Provinciale Voorleeswedstrijd. Overleeft zij dit duel ook, dan strijdt ze mee in de landelijke finale. In april en mei vinden de provinciale finales en de landelijke finale plaats. Achter de schermen worden hiervoor de komende tijd verschillende scenario’s uitgedacht. De bibliotheek en de juryleden hebben het volste vertrouwen in Evie’s voorleeskunst.

De voorleesfragmenten en de bekendmaking van de winnaar zie je op www.bibliotheekhetgroenehart.nl of op de Facebook pagina van de Bibliotheek Het Groene Hart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 17 uur geleden
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 17 uur geleden
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Afbeelding
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00