De locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan in Montfoort, waar volgens planning begin 2022 de bouw start van het nieuwe scholencomplex. In 2023 moet het open gaan.
De locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan in Montfoort, waar volgens planning begin 2022 de bouw start van het nieuwe scholencomplex. In 2023 moet het open gaan. Foto: Google Streetview

Gemeente Montfoort: ‘Nieuw scholencomplex open in 2023’

Algemeen 529 keer gelezen

Montfoort - Het veelbesproken nieuwe scholencomplex op de locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan kan naar verwachting open in 2023, meldt de gemeente Montfoort in een huis aan huis verspreidde nieuwsbrief in de omliggende wijken.

De bouw zou begin 2022 kunnen beginnen, mits alle procedures, waaronder een nieuw bestemmingsplan zijn afgerond. Het nieuwe scholencomplex, ook wel kindcentrum genoemd, vervangt het verouderde scholencomplex aan de G. van Damstraat met de drie basisscholen Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan. Ook de kinderopvang van Kind & Co krijgt er een plek.
He scholencomplex is ingepland tussen tennisvereniging, hockeyvelden en appartementencomplex Parkzicht. Uit onderzoek maakt de gemeente op dat de locatie, met een aanpassing van het tennispark, optimaal kan worden benut, met inbegrip van de ontsluiting. Aan de Parklaan komt een parkeervoorziening voor het halen en brengen van de kinderen. Leerkrachten en andere schoolmedewerkers kunnen parkeren tussen tennisvelden en appartementencomplex met een ingang aan de Bovenkerkweg.
In overleg met de tennisvereniging gaat de gemeente nu de definitieve ligging van het perceel verder uitwerken. In samenwerking met scholen en kinderopvang wordt een partij geselecteerd om het scholencomplex vervolgens te ontwerpen en bouwen.

De gemeente garandeert verder dat het scholencomplex binnen alle normen kan worden gerealiseerd en dat een goed woon- en leefklimaat voor de directe omgeving in stand wordt gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 7 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk 15 apr, 17:36
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30