Afbeelding
Foto: Shutterstock
Aangeboden door heerhugowaards dagblad

Nieuwe bewoner van Heerhugowaard? Verdiep je ook in het plaatselijke nieuws

Algemeen 75 keer gelezen

Als je verhuist naar een gemeente waar je tot dan toe nog nooit had gewoond, dan kan het flink wat tijd kosten voordat je helemaal aan je nieuwe woonplaats bent gewend. Zeker in de wat kleinere gemeenten, waar je ook Heerhugowaard onder zou kunnen scharen, wordt er van nieuwkomers enige extra inspanning verwacht om redelijk te integreren. In dit voorbeeld zou het dan al heel wat helpen als je het plaatselijke nieuws van Heerhugowaard nauwgezet zou gaan volgen. Welke emotionele en pragmatische voordelen je daarmee behaalt valt te lezen in het restant van dit artikel.

Betrokkenheid op lokaal niveau

Zoals gezegd is het vooral in kleinere gemeenten vaak zo dat er een hechte gemeenschap bestaat. Als je je als nieuwkomer snel thuis wilt voelen in een dergelijke gemeenschap, dan doe je er goed aan om je best te doen wat betreft je eigen integratie. Het volgen en het op de hoogte zijn van plaatselijk nieuws en lokale ontwikkelingen helpt je daar flink bij. Zo weet je tenminste wat er speelt op lokaal niveau en dus in de levens van de mensen om je heen. Je knoopt makkelijker gesprekken aan over deze toestanden en ook begrijp je sommige acties van mensen wellicht beter.

Kennis over afgesloten wegen

Een heel pragmatisch voordeel van een goede kennis van lokale gebeurtenissen is dat je altijd op tijd op de hoogte zult zijn van wegen die tijdelijk worden afgesloten. Zeker als het om geplande wegwerkzaamheden gaat zul je hier op tijd notie van nemen. En als je het lokale nieuws regelmatig genoeg checkt, dan zul je ook kennis hebben van plotselinge werkzaamheden na bijvoorbeeld een ongeluk. Je kunt met deze informatie je voordeel doen, in die zin dat je dan op voorhand al voor een alternatieve route kunt kiezen.

Op de hoogte over uitvallende treinen en bussen

Mensen die niet vaak met de auto reizen maar in plaats daarvan de trein of de bus pakken hebben ook baat bij het volgen van plaatselijke nieuwsberichten. Want als openbaar vervoer reiziger weet je ongetwijfeld ook dat zowel treinen als bussen opeens kunnen uitvallen. Bij bussen kan dit komen door stakingen of onbekende redenen, terwijl treinuitval het gevolg kan zijn van talloze verschillende redenen (meestal technische mankementen aan het spoor of een trein). Hoe dan ook, in het landelijke nieuws lees je niet vaak over plaatselijke stremmingen, maar in het lokale nieuws wel.

Preventief handelen tegen inbraak

De belangrijkste plaatselijke nieuwsberichten gaan soms over dingen die we niet graag horen: inbraak. Echter kun je toch maar beter op de hoogte zijn als er in je buurt veel wordt ingebroken. Je kunt dan immers preventieve maatregelen nemen, een extra oogje in het zeil houden op straat en de huizen van je buren een beetje in de gaten houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37