Afbeelding
Foto: Creative Commons Wikipedia

Montfoort op weg naar een autoluwe binnenstad

Algemeen 339 keer gelezen

Montfoort - De gemeente Montfoort gaat dit jaar starten met het de uitvoering van het nieuwe verkeersprogramma voor de binnenstad. De eerste fase staat vooral in het teken van het inpassen van eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Parkeren buiten de vakken in de binnenstad mag straks niet meer.

Ook de routes voor de vrachtwagens in de binnenstad worden aangepast. Met deze maatregelen hoopt de gemeente de binnenstad autoluw en leefbaarder te maken en toegankelijker voor fietsers en voetgangers. Hierna volgen de herinrichting van de Hofstraat en het creëren van extra parkeerplaatsen ten oosten van de binnenstad. Het plan is opgesteld in samenspraak met inwoners en ondernemers. Wethouder Ivo ten Hagen: “Met elkaar is een balans is gevonden tussen bereikbaarheid, parkeren, bevoorrading, veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking.’’

Belangrijk onderdelen van het verkeerscirculatieplan zijn invoering van eenrichtingsverkeer en het omdraaien van de rijrichting in diverse straten in de Montfoortse binnenstad, maar ook een parkeerverbod buiten de vakken.

Zo wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd om de stad in te komen via de IJsselbrug, waarbij bovendien een lengtebeperking van 5 meter gaat gelden voor voertuigen. Het wijzigen van de rijrichting in een aantal straten en op de IJsselbrug maakt het voor doorgaand (sluip)verkeer minder aantrekkelijk om in oost-westelijke richting en vice versa door de binnenstad te rijden. Wel blijven alle straten met de auto bereikbaar. Het eenrichtingsverkeer op nagenoeg de gehele route door de binnenstad maakt ook een aanpassing mogelijk van de route tussen de bushalte Kasteelplein en het Wellantcollege. Er wordt een herinrichtingsplan gemaakt voor de route Hofplein, Om ‘t Hof en Hofstraat. In het nieuwe straatprofiel komt meer ruimte voor voetgangers en minder mobiele mensen.

Parkeren buiten de vakken in de binnenstad is straks verboden. Ter compensatie wordt buiten de binnenstad ruimte gezocht voor 30 extra parkeerplaatsen. Hierbij wordt gedacht aan uitbreiding van de parkeerplaats Heeswijkerpoort en parkeerplaatsen achter de begraafplaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12