De vier jaargetijden

Algemeen 44 keer gelezen

Onlangs vroegen mijn collega’s of ik iets positief kon benoemen van het thuiswerken. Het antwoord was snel gegeven. Ik heb in het coronajaar de vier seizoenen in mijn eigen woonomgeving nog nooit zo intens en uitbundig beleefd! In het voorjaar zag ik boomblaadjes groener worden, in de zomer hoorde ik de bijen zoemen, in het najaar snuffelde de egel in mijn tuin en in de winter scheerde er een blauwe flits door de wijk: de ijsvogel. Had ik op kantoor gezeten, dan was me dat allemaal volledig ontgaan.

Mijn pauzewandeling loopt vanaf nu via de fruitbomen

Mijn thuiswerken gaat gepaard met veel digitale overleggen, achter een scherm zitten en praten met mijn collega’s. Een prima oplossing in deze tijd, maar voor mij moet dat gepaard gaan met tussendoor een frisse wind en een wandeling. Maar na het zoveelste rondje in mijn woonwijk is er nu een nieuwe dimensie bij gekomen. In IJsselstein is men op zoek naar alles wat leeft, groeit en bloeit in de openbare fruitcollecties. Klimaatneutraal IJsselstein en IVN gaan de biodiversiteit van de meer dan tweeduizend fruitbomen in beeld brengen, door middel van een ‘BioBlitz’. Mijn pauzewandeling loopt vanaf nu altijd via een van de fruitcollecties, en alles wat ik zie leg ik vast in een waarnemingssysteem via mijn mobiel: van een bloeiende paardenbloem tot een zingende roodborst. Dit doe ik met behulp van een app genaamd Obsmapp. En zo lever ik op eenvoudige wijze een bijdrage aan dit project.
Iets voor jou als wandelaar? Dat is én genieten van de natuur én een bijdrage leveren aan het behoud van onze openbare fruitcollectie. En laat je dan, net als ik, het hele jaar meenemen in de uitbundigheid van ‘De vier jaargetijden’ zoals de Italiaanse componist Vivaldi heeft bedoeld.
Gerrie Abel
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


DE DUURZAAMSTE COLUMN

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10